Ungureanu, ca şi schimbat de la primărie! Moşoiu, primar din umbră!

Liberalii din Drăguţeşti plănuiesc să-l schimbe pe viceprimarul cu atribuţii de primar, Irinel Ungureanu, pe motiv că acesta nu răspunde comenzilor fostului primar, Vasile Moşoiu. Disputele dintre liberalii din Drăguţeşti au apărut, potrivit consilierilor locali, după ce Ungureanu ar fi refuzat să organizeze Ziua Vârstnicilor în restaurantul fostului primar Moşoiu. Mai mult decât atât, în rândul consilierilor a apărut informaţia că liberalii l-ar înlocui pe Ungureanu cu Iustian Zgondea, finul lui Vasile Moşoiu.

Se încing spiritele la Drăguţeşti. Primăria stă pe un butoi de pulbere după ce în rândul consilierilor locali se zvoneşte că miercuri se decide schimbarea lui Irinel Ungureanu din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar. Scandalul ar fi pornit de la refuzul lui Ungureanu de a răspunde comenzilor fostului primar Moşoiu. Mai exact, Ungureanu a refuzat să organizeze Ziua Vârstnicilor de luna viitoare în restaurantul lui Moşoiu. ”Nu ştiu exact care este situaţia. Am întrebat preşedintele de partid şi mi-a zis că se analizează activitatea noastră din 2012. Nu a vrut să-mi spună nimic. Eu îmi văd de treburile mele. Problema e că nu pot să accept să comande alţii, eu să fiu ca un robot. Nu pot să semnez eu pe ce vor să comande alţii, niciodată nu voi accepta să împartă banii publici cum vor ei. Cât priveşte Ziua Vârstnicilor, mi s-au dat direcţii clare şi eu nu accept aşa ceva”, a spus Irinel Ungureanu.

ungureanu_vice_dragutesti

Consilier: „Nu o să votez schimbarea lui Ungureanu”

Zvonul că liberalii se pregătesc să-l zboare pe Ungureanu s-a răspândit rapid în rândul consilierilor care nici nu vor să audă. ”Aşa vorbeşte lumea, că şedinţa este de fapt ca să-l schimbe pe actualul vice Ungureanu şi pe toţi cei care nu vor vota schimbarea lui. De Zgondea am auzit şi eu că vor să-l pună viceprimar. Mie mi-a confirmat cineva din BPJ că Ungureanu trebuie schimbat, pentru că nu a respectat linia partidului, că nu a fost pe la partid deloc. Ungureanu chiar vrea să facă treabă. Eu o să le spun şi lor, chiar dacă mă dau afară din partid, eu nu o să votez schimbarea lui Ungureanu”, a declarat Marcel Oproiu, consilier PNL Drăguţeşti.

Mulţi dintre liberalii vechi spun despre Zgondea că este liberal mascat şi că a făcut întotdeauna jocurile pesediştilor. ”De fapt, vor să-l schimbe, îl pun pe Zgondea viceprimar, Zgondea îl angajează pe Moşoiu consilier personal, pentru că el nu e capabil să conducă primăria. Avem post de consilier personal, dar poate să modifice şi organigrama şi creează post de administrator public. În toate campaniile electorale, Zgondea a făcut campanie pentru PSD. Şi mai e ceva, Moşoiu e naşul fetei lui Zgondea”, a spus Marcel Oproiu, consilier PNL.

Modroiu: Moşoiu vrea cu orice preţ în primărie

Faptul că Ungureanu este schimbat pentru că nu i se supune fostului primar Moşoiu este o certitudine şi pentru alţi liberali. Ion Modroiu a spus ieri că organizaţia judeţeană a PNL trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi să-l păstreze pe Ungureanu la primărie. ”Vor să-l schimbe pe primarul actual că nu-l ascultă pe Moşoiu. Moşoiu vrea cu orice preţ să fie în primărie, vrea consilier personal al noului primar, de aia vor să-l schimbe pe actualul vice, ca să pună o persoană uşor de manipulat. Preşedintele organizaţiei PNL vrea să le retragă sprijinul politic şi consilierilor care îl susţin pe Ungureanu. Asta pun la cale. Vicele Ungureanu a fost şi operat la picior, de aia nu s-a dus la partid, el e doar de câteva săptămâni cu atribuţii de primar, nu a avut timp efectiv să demonstreze ce poate”, a spus Ion Modroiu, consilier PNL.  

Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a negat ieri că şedinţa de miercuri va fi una de retragere a sprijinului politic al actualului viceprimar, Irinel Ungureanu.

”O să avem pur şi simplu nişte discuţii între noi, încă nu s-a luat o decizie cu privire la asta, dar într-adevăr o să fie nişte discuţii între noi pentru că ne pregătim de alegeri şi acolo este o echipă foarte puternică. Nu am avut nicio discuţie până acum nici cu consilierii şi nici cu viceprimarul din Drăguţeşti. Noi avem în vedere întărirea organizaţiei, nu am avut discuţii de schimbare a viceprimarului”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj.  

MANDAT

Mandatul de primar al lui Vasile Moşoiu a încetat pe 30 iulie, după ce colegul lui de partid Ion Modroiu a sesizat Prefectura Gorj că, potrivit legii, acesta nu poate rămâne în funcţie pentru că are o condamnare definitivă cu suspendare. Moşoiu a anunţat iniţial că abia aşteaptă să plece de la primărie, dar ulterior a contestat în instanţă încetarea mandatului. Mai mult, Moşoiu pare decis să candideze în 2016 pentru un nou mandat, deşi este puţin probabil să o poată face din partea PNL, din cauza criteriilor de integritate impuse de partid.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: