Ouăle de struț au căutare de Paște. Câți bani costă unul

Oul de struț a ajuns să fie o ”fiță” a sărbătorilor pascale, preferat de unii oameni în locul clasicelor ouă de găină. Totuși un ou de struț nu e deloc ieftin și nici ușor de spart.

Oul de struț a ajuns să fie o ”fiță” a sărbătorilor pascale, preferat de unii în locul clasicelor ouă de găină. Oul de struț, la fel ca și carnea de struț, sunt preferate de cei cu bani pentru că au foarte puțin colesterol.

Puțină lume știe că oul de struț are o semnificație străveche legată de trezvia minții, conform ziare.com. Aceasta e definită drept starea sufletească comparată cu starea pe care o are omul când nu doarme, starea de priveghi și de grija cu care creștinii trebuie să se îndrepte către Dumnezeu când se roagă în Biserică.

Trebuie știut că un ou de struț poate să coste 100 de lei, dacă este plin, sau 50 de lei dacă este golit, pentru că există și cerere mare pentru această ”variantă”, căutată pentru vopsit și încondeiere.

Oul de struț poate fi spart doar cu bormașina. O femelă de struț face 50-70 de ouă pe an, iar un ou la consum cântărește 1.5 kilograme, cam cât 25 de ouă de găină.

Spre deosebire de oul de struț, în urmă cu o lună, specialiștii din România avertizau că ouăle de găină vor atinge prețuri record în țara noastră, din cauza inflației și a gripei care a ucis milioane de păsări în mai multe țări.

Galerie foto


Vizualizări: 987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: