Pacientă Covid din Constanța, tratată la Novaci

Pacienții Covid din Gorj sunt transferați la alte spitale din țară, unii la sute de kilometri de casă. În același timp, în Gorj sunt aduși pacienți de la mari distanțe. Totul în funcție de paturile libere în ziua în care se face transferul.

Spitalul din Novaci funcționează în prezent la capacitate maximă. ”Noi avem 64 de locuri și 6 locuri tampon. Funcționăm la capacitate maximă. Avem 2 sau 3 paturi rezervă, ca să nu fim puși în situația de a refuza bolnavi. Oricum noi tratăm doar cazurile ușoare și medii, care nu necesită tratament în secție de ATI. Vreau să vă spun că, de două săptămâni, ne confruntăm cu acest nou val de îmbolnăviri. Deocamdată facem față cu personalul și cu numărul de paturi. Am fost nevoiți să băgăm și în zona tampon, doar ca să le facem loc la toți pacienții”, a declarat managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

În prezent, la Novaci este tratată și o pacientă adusă aici de la Constanța. ”Majoritatea bolnavilor care ajung aici sunt din județul Gorj. Avem și excepții, de exemplu o pacientă de la Constanța, diagnosticată cu acest virus, se tratează la Novaci. Am mai avut un val din acesta în perioada noiembrie-decembrie și atunci am scăpat cu bine. Sperăm să se termine și acum mai repede”, a mai spus Emil Grigore.

Numărul gorjenilor infectați în ultimele 14 zile este de 734.

Vizualizări: 2,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: