Apel public făcut de primărie: Să punem mână de la mână să cumpărăm aparate de oxigen

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și paturile tot mai puține libere în spitalele care tratează bolnavii infectați duce la inițiative mai puțin obișnuite. Primarul din Motru, Cosmin Morega, a făcut un apel public atât la localnici, cât și la firmele din zonă să doneze bani pentru a fi cumpărate concentratoare de oxigen, care vor ajunge la spitalul din municipiu.

Deși spitalul are în dotare aparate de oxigen, este nevoie de aceste concetratoare. „Având în vedere creșterea accelerată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, Spitalul Municipal Motru internează și tratează pacienți infectați cu Covid, celelalte centre și spitale din județ funcționând la capacitate maximă.  Cu toate că Spitalul Motru are în dotare aparate de oxigen, în urma discuțiilor purtate cu managerul spitalului este nevoie de concentratoare de oxigen suplimentare, drept pentru care fac un apel public către persoanele fizice și juridice din zona Motru și nu numai să punem mână de la mână pentru a putea achiziționa aceste concentratoare de oxigen care sunt foarte necesare la acest moment pentru pacienții internați. Pentru relații suplimentare vă stăm la dispoziție, atât eu cât și managerul Spitalului Municipal Motru, domnul doctor Efrim”, a transmis primarul Cosmin Morega.

Primarul a avut un mesaj și pentru cei care locuiesc în satul Leurda, acolo unde rata de infectare se apropie de trei cazuri la mia de locuitori. „Totodată, fac un apel către toți cetățenii și în special la cei din zona Leurda, de unde s-au prezentat mai multe persoane în vârstă cu simptome Covid, să respecte măsurile de distanțare socială, deoarece în această perioadă rata de infectare crește foarte rapid riscând ca la sfârșitul săptămânii aceasta să depășească indicele de 3 și să intrăm în scenariul roșu, lucru care nu este de dorit pentru Motru. Împreună putem să ajutăm și să ne ajutăm pentru a trece cu bine peste această perioadă, care nu se configurează a fi una tocmai bună”, a fost mesajul primarului din Motru.

Rata de infectare în Motru este de două cazuri la mia de locuitori. La nivelul județului Gorj, îmbolnăvirile de SarsCov2 sunt tot mai multe cu fiecare zi. În ultima raportare, Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis că peste șapte mii de gorjeni s-au infectat, 62 dintre ei doar în 24 de ore.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: