Ușurează munca în bucătărie: frunze de varză murată la borcan, pentru sarmale!

 Atunci când vrei să faci rapid sarmale îți va fi mai ușor să apelezi la frunzele de varză de la borcan. Nu sunt greu de preparat și se păstrează la fel de bine ca varza murată.

Dacă nu ai o cămară mare unde să ții butoiul de varză murată sau vrei să ușurezi munca când faci sarmale, poți alege să faci frunze de varză la borcan.

Frunze de varza se pot păstra murate  la borcan foarte simplu.

Se îndepărtează cotoarele la varză pentru a se pătrunde mai bine,  se prepara o saramură să se pune la fiert cu o lingură de sare neiodată, grunjoasă, la 1 l de apă, se introduc verzele, pe rând timp de trei-patru minute, se indepărtează câteva frunze, cât se poate, apoi se pune înapoi în saramură și se îndepărtează parțile groase. Le puteți chiar tăia in bucăți mai mici dacă doriți. 

Pe fundul borcanelor punem rămurele de cimbru sau mărar și se toarnă saramura fierbinte. Puteți folosi saramura în care ați fiert varza și se pun si bețe de mărar deasupra pentru ca frunzele sa nu iasă din saramură.

Se închid borcanele si se țin sub observație 2-3 zile până începe să fermenteze apoi se pot duce în beci sau cămară.

Nu se adaugă hrean deoarece va face frunzele tari dar mai puteți adăuga dacă doriți piper boabe și frunze de vișin.

Vizualizări: 3,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: