Vin de la sute de kilometri ca să se vaccineze în Gorj

Zilnic, zeci de persoane parcurg sute de kilometri pentru a se vaccina în Gorj. Se întâmplă la centrul de vaccinare de la Novaci, unde în medie se imunizează zilnic 130 de români. Foarte mulți vin de la București, Timișoara, Craiova, Petroșani și Vâlcea, dar au venit chiar și de la Constanța să se vaccineze la Novaci, pentru că aici au găsit loc.

De exemplu pentru miercuri sunt programate la centrul de vaccinare din Novaci 200 de persoane. ”Aici, la Novaci, nu se vaccinează numai gorjeni. Avem foarte multe persoane imunizate din Târgu-Jiu, Craiova, Deva, Petroșani, Timișoara, chiar și de la Constanța, însă ce mai mulți sunt din București și Vâlcea. În medie vaccinăm zilnic în jur de 130 de persoane. Pentru mâine avem programate 200 de persoane”, a declarat Ștefăniță Popa, medicul coordonator al Centrului de vaccinare de la Novaci.

Sunt și situații când nu se prezintă la vaccin toți cei care s-au programat, iar în acest caz, la finalul zilei, se pot vaccina alte persoane. ”Nu vin toți la programare. Avem firme din Vâlcea care și-a programat toți salariații, însă nu ajung niciodată toți programați în acea zi. În acest caz, la finalul zilei mai vaccinăm la liber maxim 5 doritori”, a mai spus Ștefăniță Popa.

Pentru cei care cred că activitatea la centrul de vaccinare este una ușoară, ei bine, se înșeală. Ștefăniță Popa, medicul coordonator de la Novaci, povestește cam cum au decurs cele 3 zile de când este coordonatorul centrului de imunizare. ”Vreau să vă spun că este foarte greu și solicitant. Nu este deloc ușor. Pe lângă faptul că trebuie calculate foarte bine dozele, este destul de dificil să interacționăm cu cei care vin să se vaccineze. Majoritatea sunt foarte fricoși, reținuți, agresivi și chiar recalcitranți. Vreau să vă spun că a venit și cineva în stare de ebrietate care voia să se imunizeze. Din cauza unor astfel de situații am fost nevoiți să refuzăm oameni. Noi le măsurăm și monitorizăm tensiunea. Cred că suntem singurul centru de vaccinare din țară care facem asta. Eu lucrez și la spital la Novaci și este foarte greu”, a mai spus Ștefăniță Popa.

La centrul din Novaci se administrează doze de la Pfizer și Moderna

Vizualizări: 7,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: