Pandemia de coronavirus, provocarea unei asistente: Doi ani mi-au părut zece

Chiar dacă încă nu s-a încheiat, pandemia de coronavirus este cea mai mare provocare nu doar pentru omul de rând, ci și pentru cadrele medicale ce au fost în prima linie. „Au fost doi ani, dar mi-au părut zece”, mărturisește o asistentă ce lucrează în Secția de Boli Infecțioase, din Târgu Jiu.

Ana Neacșu are grijă de bolnavi de 42 de. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, i-a petrecut pe ultimii 34 din cariera sa. Aici este asistent medical.

„Din iulie 1988 lucrez în Secția Boli Infecțioase și am trecut prin momente bune și mai puțin bune, așa cum este în viață. Bolnavii întotdeauna au fost mulțumiți de mine. Am avut situații când și după 10 – 15 ani m-am întâlnit cu o pacientă și mi-a mulțumit. Și când îți spune mulțumesc după atâția ani, este ceva!”, a spus Ana Neacșu.

Mărturisește că pandemia de coronavirus a fost cea mai grea perioadă din cariera sa. „În perioada Covid-19 a fost cel mai greu. Numai gândul că trebuie să te echipezi ca să intri în saloane, ne chinuia. A fost foarte greu și cei doi ani mi s-au părut 10! Mai ales să mergi acasă, să stai izolat de familie, să îți fie teamă că le vei da lor virusul, a fost greu și fizic și psihic! Meseria de asistent medical este grea, dar este frumoasă!”, a mai spus Ana Neacșu.

Și pentru Ioana Trușcă, pandemia a fost cea mai grea provocare. A început cariera în 1979 la Sanatoriul Dobrița, iar din 1982 lucrează la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. În prezent, este asistent medical în blocul operator.

 „Ca să fii un bun asistent, în opinia mea, trebuie să nu te lași purtat de ceea ce știi și să consideri că nu mai ai nimic de învățat! Trebuie să știi să lucrezi în echipă, să fii o persoană dedicată meseriei, să tratezi pacienții ca și cum ar fi membri ai familiei tale. Dacă te interesează doar partea financiară când alegi această meserie, ai dat greș din start. Trebuie să pui suflet în ceea ce faci, altfel nu se poate! Nu m-am gândit niciodată să plec în străinătate, deși am avut oferte. Mulțumirea mare este ca, atunci când mergi pe stradă, întâlnești foști pacienți care îți mulțumesc!”, a declarat Ioana Trușcă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: