Motivul pentru care două asistente de la Spitalul Județean s-au ales cu salariul tăiat

Două asistente din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost sancționate disciplinar după ce un bătrân a fost rănit cu o foarfecă în timp ce i-a fost scoasă o branulă. Managerul spitalului a decis să le taie celor două asistente câte 10% din salariu pe o perioadă de o lună, respectiv trei luni.

Pacientul, în vârstă de 82 de ani, a fost internat în Secția Medicală, din cadrul spitalului din Târgu Jiu, la începutul lunii aprilie. Când a vrut să îndepărteze branula, una dintre asistente l-ar fi rănit pe octogenar cu o foarfecă deși nu ar fi trebuit să folosească o foarfecă pentru asta. 

"În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai 2022, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secția Medicină Internă I. 

Astfel, au fost sancționate două asistente medicale cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 30 de zile”, respectiv cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile”. În acest sens, urmează a fi emise dispozițiile de sancționare disciplinară pentru cele două angajate ale Secției Medicină Internă I.

Cele două salariate nu au mai fost sancționate disciplinar în trecut", a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: