Pandurii a pierdut „meciul” cu FRF

Clubul de fotbal gorjean care se zbate să supravieţuiască în liga a II-a a pierdut un proces important cu Federaţia Română de Fotbal. Asta după ce în toamnă instanţele din Capitală nu au dat un verdict favorabil în procesul prin care Pandurii îşi revendica în faţa judecătorilor punctele care i-au fost luate prin sancţiunea dispusă de FRF, care au şi dus la retrogradarea în Liga a II-a.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat că nicio instanţă din România nu are competenţa de a judeca o astfel de cerere şi, ca urmare, cel mai probabil, lui Marin Condescu şi celor care mai speră în supravieţuirea clubului, nu le mai rămâne decât un demers la TAS. „Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti române. Respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB. Pronunţată în şedinţă publică”, a decis instanţa.

Anul trecut, Pandurii iniţiase procedura de a contesta la TAS decizia prin care a fost sancţionată cu penalizare în clasament şi amendă ca urmare a retragerii jucătorilor de pe teren în meciul de pomină cu ASA Târgu Mureş, numai că procesul costa prea mult, iar Condescu şi-a pus speranţele în instanţele din România pentru a-i face dreptate. Acum, Pandurii e lanterna roşie în Liga a II-a  şi se pregăteşte de reluarea campionatului cu gândul la evitarea unei noi retrogradări. Până atunci mai urmează procesele cu acţionarii care nu şi-au achitat cotizaţiile la timp, precum şi procesul de faliment, asta în condiţiile în care cei care ar trebui să salveze clubul par mai decişi ca niciodată să nu facă nimic pentru a readuce Pandurii acolo unde îi este locul.

În plus, între timp ar urma să fie finalizate lucrările de modernizare a stadionului municipal, stadion care, la cum stau lucrurile acum, are şanse să devină cea mai scumpă parcare din oraş, că despre fotbal nu se va putea vorbi prea curând pe malul Jiului decât în aval sau în amonte de Târgu Jiu, adică la Craiova şi Petroşani.

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: