Pandurii fac colecţie de portari

Deşi îi aveau pe Mingote şi Lazar, îl transferaseră şi pe Stanca de la Steaua, pandurii au mai luat un portar. Cehul Miloş Buchta se antrenează sub comanda lui Pustai în Austria.

În condiţiile sosirii lui Buchta, cineva trebuie să sară din schemă. Aproape sigur acesta va fi tânărul Lazar care va merge cel mai probabil împrumut la altă echipă. Mingote e de neclintit la Pandurii.

De la „cel mai bun al sezonului” la „eterna rezervă”

După sosirea stelistului Stanca, pandurii păreau să-şi fi acoperit postul de portar. Surpriză însă, gorjenii l-au adus în pregătiri şi pe Miloş Buchta. Cehul are o poveste interesantă. A sosit în România în 2009 la Mediaş şi a făcut un sezon excelent. A fost desemnat cel mai bun jucător de către fanii Gazului înaintea lui Eric, dar şi cel mai bun portar din Liga 1 în ancheta GSP! Buchta încheia sezonul cu 15 meciuri fără gol primit din cele 27 jucate. Şi apoi a urmat dezastrul. În mai 2010, uriaşul portar de 1,97 metri s-a accidentat la genunchi după un duel cu rapidistul Ioniţă. A revenit în prima etapă a următorului sezon, dar genunchiul a cedat din nou. A apelat şi la vraci şi, când era gata să revină iar, s-a rupt la celălalt genunchi! Un sezon de coşmar pentru portarul ceh care a stat pe bară în 7 luni în total!

După revenire nu a mai fost acelaşi. „Eram în mare formă, apoi s-a prăbuşit totul. A fost cumplit. Mă simt de parcă trebuie să învăţ din nou să merg”, spunea Buchta în martie 2011. Portarul a mers împrumut la Galaţi în august 2011, dar nu a prins nici măcar banca de rezerve în 6 luni. S-a întors la Mediaş unde s-a transformat într-o eternă rezervă, bifând doar 10 meciuri în Liga 1 în ultimele 18 luni. Acum se pregăteşte cu Pandurii în Austria şi speră să fie oprit de fostul său antrenor, Pustai, în lotul de Europa League.

38 – de meciuri are Buchta la activ în Liga 1 la Gaz Metan Mediaş, doar 11 dintre care însă în ultimele 3 sezoane

„Avem o hârtie cu cei de la Gaz Metan Mediaş, iar până la finalul acestui stagiu vom lua o hotărâre. Buchta e un portar de talie, masiv, deocamdată  se pregăteşte cu noi. Poate fi o soluţie, vedem. Cu siguranţă vom rămâne cu trei portari. Nu putem ţine patru.”  Eugen Pîrvulescu, director executiv Pandurii

Portari de un secol !

Venirea lui Buchta ridică serios media de vârstă din cadrul lotului. De altfel, pandurii au cei mai bătrâni portari din Liga 1. Stanca a împlinit 33 de ani în ianuarie, Buchta face 33 în iulie, iar Mingote împlineşte aceeaşi vârstă în august! În total, cei 3 au împreună aproape 100 de ani! Doar Lazar face notă discordantă la cei aproape 22 de ani ai săi, dar „mezinul” are şanse foarte mari să plece după sosirea lui Buchta. Lazar nu va fi vândut definitiv, fiind considerat un portar de viitor. Cel mai probabil el va merge împrumut la o echipă mai mică, unde să aibă şansa să joace meci de meci.

99 – de ani au împreună Stanca, Mingote şi Buchta, portarii pe care pandurii vor miza în următorul sezon

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: