Viera a ajuns în Turcia liber de contract

Plecat liber de contract de la Pandurii, fostul căpitan al echipei, Ousmane Viera, a semnat cu nou promovata în prima ligă din Turcia, Rizespor. Viera era al doilea cel mai bine cotat jucător din lot după Nistor, fiind evaluat la 1,7 milioane de euro.

Pandurii puteau da lovitura cu Viera, dar n-a fost cazul. N-au reuşit să-l convingă pe ivorian să-şi prelungească înţelegerea, iar acesta a plecat liber. Deşi anunţa că va merge în Franţa, fundaşul de 26 de ani a ales până la urmă banii turcilor de la Rizespor.

Afacere proastă

Pandurii Târgu Jiu a făcut afaceri foarte bune în trecut, vezi cazurile Maxim, Djakpa sau Chiricheş, dar acum a dat-o în bară. Gorjenii l-au avut în curte pe Viera din 2010, dar timp de 3 ani n-au reuşit să-l facă să-şi prelungească contractul scadent la 30 iunie 2013. Ivorianul a părut că-i duce cu „zăhărelul” pe olteni, promiţându-le că va semna până la urmă. Ba chiar în iarnă, Viera anunţa că era gata să-şi pună semnătura pe un nou contract, dar plecarea „tăticului” său Grigoraş l-a făcut să-şi schimbe planurile.

Oficialii gorjeni susţin însă că Viera s-a purtat corect în tot acest timp. „El ne-a anunţat încă de acum 2 ani că nu-şi prelungeşte contractul. A zis că putem să-i facem orice, să-l trimitem şi la echipa a doua, dar el îşi duce contractul la bun sfârşit şi gata”, a spus un oficial al pandurilor.

Atunci se pune întrebarea de ce nu l-au vândut pandurii pe Viera în vara anului trecut? Puteau să obţină minim 500 de mii de euro pentru african, aşa că decizia de a-l păstra e de neînţeles. Chiar dacă susţinea că aşteaptă să vadă dacă echipa merge în Europa League, Viera n-avea de gând niciun moment să-şi continue şederea la Tg-Jiu. Pandurii spun că fundaşul şi-a făcut datoria şi n-au regrete în privinţa plecării lui.

E drept că şi-a făcut datoria, dar regrete trebuie să existe. Până la urmă vorbim de un jucător care cochetează cu naţionala Coastei de Fildeş şi care e cotat acum la 1,7 milioane de euro!

90 – de meciuri şi 7 goluri a bifat Viera la Pandurii în 3 ani de zile

A ales banii turcilor

Ivorianul anunţa acum câteva zile că va merge în Franţa la o echipă de prima ligă. Printr-un transfer în Vest îşi asigura şi intrarea mai puternică în vederile selecţionerului Coastei de Fildeş. Fundaşul de 26 de ani a ales până la urmă banii turcilor. Aşa se explică faptul că a semnat cu o echipă revenită după 5 ani de pauză în prima ligă, Rizespor. Acolo Viera va fi coleg şi cu un român, Florin Cernat. De altfel, africanul admitea la finalul sezonului trecut că nu-l interesează Europa League, ci doar banii. Cert este faptul că în Turcia va câştiga de cel puţin 5 ori mai mult ca la Pandurii.

I-au găsit înlocuitori

Pandurii acoperă plecarea lui Viera cu doi jucători, ambii trecuţi recent pe la U Cluj. Cipriotul Christou Paraskevas se antrena încă din iarnă cu trupa lui Pustai, dar nu a putut debuta din cauza unui litigiu cu cei de la Cluj. Din cauza faptului că administratorul judiciar desemnat să se ocupe de cazul insolvenţei „şepcilor roşii” cerea 300 de mii de euro pe el, Christou a fost nevoit să stea un retur întreg pe bară. De astăzi devine însă liber de contract, aşa că oficialii gorjeni dau asigurări că va putea juca la Pandurii. Cipriotul de 29 de ani a arătat calităţi impresionante la antrenamente aşa că ar putea deveni un înlocuitor demn al lui Viera. Celălalt fundaş central adus e o mică enigmă. Brazilianul de 24 de ani, Erico da Silva, a jucat 14 meciuri în tur la U Cluj, dar apoi s-a întors la Palmeiras B. În aprilie a fost împrumutat în liga a doua la Guaratingueta, dar nu se ştie cât a jucat pe acolo. De altfel, site-ul de specialitate transfermarkt.de nici nu a auzit de acest jucător! Christou şi Mamele par primele opţiuni pentru cuplul de fundaşi centrali, dar Rada, Tătaru şi Erico se vor bate şi ei pentru titularizare.

“Sper ca cei doi fundaşi centrali pe care i-am luat să facă cel puţin cât a făcut mai ales Viera la linia de fund sezonul trecut”.

Marin Condescu

5 – fundaşi la marcaj au pandurii în lot: Christou, Mamele, Rada, Tătaru şi Erico da Silva. Gorjenii mai aşteaptă un fundaş în Austria la teste.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: