Pandurii au început treaba în Austria. Vezi programul amicalelor!

Pandurii au dat startul celui de-al doilea stagiu al verii, în Austria. Dacă la Sibiu s-au pus la punct fizic, cei 28 de jucători deplasaţi de Pustai lângă Viena vor încerca să-l convingă pe tehnician că merită să fie păstraţi în lotul pentru viitorul sezon.

Voiculeţ şi compania vor disputa şi 5 meciuri de verificare în Ţara Valsului, primul dintre ele mâine contra ruşilor de la Amkar Perm. Gorjenii vor reveni în ţară pe 12 iulie, cu 6 zile înaintea meciului de la Tg-Jiu din turul 2 preliminar al Europa League.

Cazaţi în lux

Pandurii au ajuns sâmbătă seara aproape de Viena, la Pressbaum, după un drum istovitor de 10 ore cu autocarul. Acolo au fost aşteptaţi se pare şi de preşedintele clubului, Marin Condescu. Locaţia aleasă este un hotel de 4 stele, Wienerwaldhof Rieger, semn că Pandurii e o echipă care se respectă. Cazaţi la 20 kilometri de Viena, gorjenii au parte de linişte, hotelul fiind amplasat într-o pădure. Camerele hotelului arată impecabil iar Pustai şi compania nu se pot plânge că le lipseşte ceva. Au la dispoziţie o sală de forţă, piscină, saună, baie cu aburi, televiziune prin satelit şi internet Wi-Fi. În plus, terenul de antrenament e situat la doar câteva minute de mers pe jos de hotel. În anii trecuţi echipe ca Zalgiris Vilnius, Spartak Myjak, naţionala Rusiei under 17 şi under 21, dar şi FCM Tg-Mureş au fost cazate aici. Şi Pandurii a mai stat o dată aici, în vara anului 2008.

Au mers toţi jucătorii

Pustai nu a mai renunţat la niciun jucător după stagiul de la Sibiu. Astfel, nu mai puţin de 28 au efectuat deplasarea în Austria. Antrenorul a anunţat că atât timp cât Pandurii e angrenată în cupele europene, vrea să păstreze aproape 30 de jucători în lot pentru a avea opţiuni de a-i roti pe şi pentru Liga 1. Pustai are deja experienţa participării cu Mediaş în preliminariile Europa League. Atunci cei de la Gaz Metan au ajuns până în play-off iar asta le-a afectat parcursul în campionat. Dar să ţii 28 de jucători în lot pare un pic cam mult. Asta ar însemna practic ca 10 jucători să nu prindă lotul meci de meci! Probabil Pustai se va folosi de amicalele din Austria pentru a mai cerne puţin sita.

“Vom vedea după primele zile de pregătire din Austria şi după 2-3 amicale, ce va opri Pustai din cei 28 de jucători. Dacă apare un jucător foarte bun vom face transferul, dacă e necesar.”                  Marin Condescu

Lotul deplasat în Austria:

Portari: Stanca, Mingote şi Lazar

Fundaşi: Unguruşan, Pleaşcă, Paraskevas, Mamele, Rada, Tătaru, Erico da Silva, Vlad, Momcilovic

Mijlocaşi: Anton, Al. Dan, Nistor, Voiculeţ, Buleică, Brata, Ciucur, Cristea, Grigoraş, Predescu, Mbella, Răduca

Atacanţi: Matulevicius, Lemnaru, Adrovic, Voinea

Mâine e primul amical

Pandurii încă nu a jucat niciun amical în această vară. Testul de vineri cu U Cluj a picat, la fel ca cel de astăzi cu polonezii de la Piast Gliwice. Până acum jucătorii au trecut doar prin chinul antrenamentelor, în special fizice, sub comanda lui Ferencz Bajko. Primul test e programat mâine cu ruşii de la Amkar Perm iar până la finele stagiului programat pentru 12 iulie, gorjenii vor mai disputa încă 4 amicale.

Program amicale Pandurii:

2 iulie: Amkar Perm

3 iulie: Austria Viena II

5 iulie: Kaposvar

7 iulie: Kuban Krasnodar

10 iulie: Raba ETO Gyor

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: