Pandurii, la un pas de Liga a III-a din cauza datoriilor

Roata se întoarce! Este mesajul Ligii I către Marin Condescu, cel care a reuşit an de an să rămână în primul eşalon, dar nu pe criteriu sportiv, ci luând locul echipelor mai sărace. Pentru că nici mineritul nu mai este o vacă de muls, Condescu este ameninţat cu retrogradarea Pandurilor în Liga a III-a, dacă nu plăteşte până marţi o datorie restantă către Benone Lazăr, fostul patron al echipei Curtea de Argeş.

Gorjenii se află în faţa celei de-a doua neprogramări în acest campionat, după cea din partida cu Oţelul. Dacă nu vor plăti până marţi datoria către Benone Lazăr, fostul patron al echipei Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii va retrograda în Liga a III-a. De acest lucru ar putea să profite una dintre retrogradate, cele mai mari şanse avându-le Brăneşti şi Sportul.

Federaţia Română de Fotbal a trimis un comunicat LPF prin care se preciza că Pandurii nu a fost programată pentru partida cu FC Vaslui din ultima etapă din cauza unei datorii de 3,5 milioane de lei către Curtea de Argeş. În caz că situaţia critică a formaţiei oltene se va materializa, va fi o problemă şi în vederea echipei care va rămâne în Liga I. Prima beneficiară a acestei situaţii, Craiova, are mari probleme cu licenţa pe anul viitor, în timp ce Urziceni nu şi-a depus dosarul. Practic, dacă decizia se menţine, lupta se va da între Brăneşti şi Sportul.

Locul în Liga I a costat 9 milioane de lei noi

Marin Condescu susţine că nu are nicio datorie restantă către Internaţional Curtea de Argeş, echipă căreia i-a luat locul în Liga I. "Ne-am achitat toate obligaţiile stabilite prin acordurile de transfer şi protocolul semnat cu Internaţional Curtea de Argeş la preluarea echipei. Mai este o rată de 1,5 milioane de plătit până la 30 iunie, astfel că nu se pune problema neprogramării în ultima etapă", susţine Marin Condescu, care afirmă că a plătit chiar în avans o parte din bani.

Benone Lazăr susţine însă că mai are de primit 3,5 milioane de RON, în timp de Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al Pandurilor, susţine că actele arată că sau plătit „opt milioane de lei din cele nouă”.

Conform unor surse din cadrul LPF, citate de Pro Sport, Condescu şi-ar fi adăugat la înţelegerea iniţială dintre cele două cluburi termeni care nu sunt stipulaţi în contractul lui Lazăr, lucru confirmat şi de omul de afaceri. "Am auzit şi eu că domnul Condescu a mai adăugat la contract nişte clauze nestipulate iniţial, dar nu ştiu sigur", a fost declaraţia şocantă a patronului argeşean, care dă de înţeles că Marin Condescu a făcut un fals în acte.

SECHESTRU

Direcţia Finanţelor Publice Argeş execută silit Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu! Datoria de aproape 1,5 milioane lei provine dintr-un transfer de jucători aflaţi sub sechestru,  pe care Pandurii i-a cumpărat cu obligaţia de a achita în schimbul lor datoriile pe care FC Internaţional Curtea de Argeş le avea la stat.

CREDIT

Pentru plata datoriei către Dinamo, Marin Condescu a luat în nume personal un credit de 400.000 de euro, pe care l-a garantat cu titluri de valoare de 800.000 de euro aflate pe numele soţiei. Averea familiei Condescu a devenit astfel un subiect de presă, deoarece este greu de justificat dintr-un salariu de sindicalist. Rămâne de văzut dacă şi de această dată Condescu va găsi banii necesari.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: