Pandurii mai aşteaptă certificarea pentru Liga 2

Doar şapte cluburi au obținut din prima certificarea pentru Liga 2, ediția 2020-2021, iar printre acestea nu se numără şi Pandurii Târgu Jiu. Acest lucru nu înseamnă neapărat că nu vor primi licenţa, ci că o vor primi tot cu sancţiuni ca şi sezonul trecut, dar FRF nu a decis încă ce sancţiuni va aplica, ci a dat termen echipelor să îşi rezolve problemele.

Dacă primele șase clasate din Liga 2, cele care participă acum în play-off-ul de promovare, au depus actele pentru obținerea licențierii de Liga 1 și au și obținut-o, în rest, 12 echipe din Liga 2, ocupantele pozițiilor 7-18 în sezonul regulat, respectiv opt echipe din Liga 3 au aplicat actele pentru a primi certificarea pentru noua ediție a eșalonului secund, 2020-2021. Dintre aceste 20 de cluburi, doar șapte au primit certificarea din prima. Este vorba despre Metaloglobus, Farul, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Unirea Slobozia și CSM Slatina.

”Comisia de certificare a îndeplinirii condițiilor minime de participare în Liga 2” a descoperit probleme la celelalte 13 cluburi, printre acestea regăsindu-se și unele cu nume important în fotbalul românesc, precum U Cluj, ASU Poli, Pandurii, Ripensia, CSM Reșița sau FCU Craiova.

Celelalte echipe cu dosarele incomplete la termenul limită sunt SCM Gloria Buzău, Viitorul Târgu Jiu, Aerostar Bacău, Mostiștea Ulmu, Progresul Spartac, Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare. Acestea au avut probleme de completare a dosarului, din acest motiv fiind sesizată, în cazul tuturor celor 13, Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Aici, fiecare club cu probleme a avut termen până luni să și le regleze, altfel riscă sancțiuni financiare ori, în cazul cel mai rău, să nu primească certificarea pentru noul sezon, deci să nu i se dea dreptul să joace în Liga 2. 

În situația în care verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu mulțumește, atunci respectivul club are și varianta de a merge la Comisia de Apel, care în perioada 25-30 iulie se va pronunța la rândul ei. Ulterior, FRF va anunța în mod oficial cluburile care au primit certificarea pentru sezonul 2020/2021 de Liga 2, cu sau fără sancțiuni financiare.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: