Pandurii rămâne încă un sezon în Liga 2

Pandurii Târgu Jiu a încheiat sâmbătă un nou sezon de Liga 2, echipa din Târgu Jiu salvându-se pe final de campionat de la retrogradare, dar nu fără emoţii. Gorjenii s-au clasat pe primul loc deasupra liniei retrogradării, loc pe care l-au ocupat doar cu o săptămână înainte de finalul campionatului, după ce au învins Energeticianul, la Petroşani.

Echipa de fotbal din Târgu Jiu nu şi-a putut asuma un rol de arbitru al promovării în Liga 1, între U Cluj şi Petrolul, dar nici nu era cazul, pentru că petroliştii au pierdut meciul din ultima etapă cu Academica Clinceni. Indiferent de rezultatul meciului de la Cluj, Petrolul nu mai putea ajunge la meciul de baraj care permite promovarea în prima ligă.

Antrenorul Adrian Bogoi a aliniat la Cluj o echipă fără prea mari pretenţii, pentru că principalii actori ai acestui sezon erau suspendaţi sau accidentaţi şi nu au putut face deplasarea. În aceste condiţii, fără jucători precum Tudoran, Raiciu, Blejdea, Ciobanu, Brînzan, Vodă sau Costache, titulari atunci când erau apţi sau nu erau suspendaţi, antrenorul pandurilor nu a prea avut de ales şi a luat la Cluj chiar şi patru juniori. În absenţa celor doi căpitani consacraţi, Brînzan şi Tudoran, banderola de căpitan a revenit unuia dintre cei mai „vârstnici” jucători de pe teren la startul meciului, Robert Gheorghe, care nici nu a împlinit încă 22 de ani.

Cu jucători chiar şi de 16 ani în lot, dar şi pe teren, evoluând în acest meci şi juniorii de 16 ani Safta şi Rasoveanu, media de vârstă a celor care au evoluat nu a trecut de 20 de ani. În aceste condiţii, mai experimentata echipă a lui Bogdan Lobonţ s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul cu Pandurii. Dorin Goga a fost marcatorul ambelor goluri, el înscriind în minutele 10 şi 58.

Înaintea acestei ultime etape nu mai erau necunoscute în Liga 2 în ceea ce priveşte retrogradarea aşa că meciurile în care au fost angrenate echipele din subsolul clasamentului nu au mai avut o mare importanţă, decât pentru configuraţia finală a clasamentului. Se cunoşteau de asemenea echipele promovate direct în Liga I, Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni. Singura necunoscută a fost echipa care merge să joace barajul pentru promovarea în Liga 1, aceasta fiind Universitatea Cluj, echipă la care evoluează şi fostul „pandur” Daniel Pîrvulescu. Golgheterul din prima parte a sezonului al echipei Pandurii a fost cel care a calificat practic U Cluj la acest meci de baraj, pentru că nu victoria din meciul cu Pandurii a fost relevantă pentru clujeni, ci aceea din etapa a 36-a din meciul cu Sportul Snagov, când Pîrvulescu a marcat golul victoriei în minutele de prelungire. Daniel Pîrvulescu a fost de altfel şi unul dintre artizanii salvării de la retrogradare a echipei Pandurii, prin golurile marcate de el în acest sezon, el contribuind la punctele acumulate de gorjeni în meciurile din tur.

U Cluj – Pandurii Târgu Jiu 2-0

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca - Cluj);

A înscris: Dorin Goga 10', 58'

Dur-Bozoancă - Al. Coman (Taub 68'), I. Ursu, Andr. Cordoş, Berci - Greu (G. Florescu 64'), Gab. Giurgiu - Hordouan, Goga (cpt.), Nic. Pîrvulescu - Gavra (M. Coman 72').  Rezerve neutilizate: Iul. Dinu - Telcean, Haţiegan, Mir. Axente. Antrenor: Bogdan Lobonţ.

Al. Opriţa - Nic. Cotolan, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Al. Vasilescu - Trancă, Dănescu (Safta 81') - Rob. Lică (Măicăneanu 59'), Şendroiu (Raşoveanu 67'), Kim Du-Ho - P. Popescu. Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan - Almic, Al. Dinu, R. Cristea. Antrenor: Adrian Bogoi

Eliminat: Nicolae Cotolan 82' (roşu direct)

Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenţi: Bogdan Gheorghe (Bucureşti) şi Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Rareş George Vidican (Satu Mare); Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) şi Dumitru Crăciun (Berceni - Ilfov).

Rezultatele etapei a 38-a

SSC Farul Constanţa - Ripensia Timişoara 1-1

Aerostar Bacău - CS Baloteşti     7-2

CS Mioveni - UTA Arad       3-0

Daco-Getica Bucureşti - ACS Poli Timişoara         3-1

ASU Politehnica Timişoara - Metaloglobus Bucureşti    2-0

Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila      6-0

FC Argeş - Sportul Snagov          3-2

Petrolul Ploieşti - Academica Clinceni 2-3

Universitatea Cluj - Pandurii Târgu Jiu          2-0

Energeticianul - Chindia Târgovişte      0-2

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: