Festival de minihandbal masculin la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu este timp de trei zile gazda unui eveniment sportiv inedit, Festivalul Național de Minihandbal Masculin. Peste 600 de copii handbalişti din toate colţurile ţării participă în perioada 31 mai – 2 iunie 2019 la întreceri de handbal care au loc la Sala Sporturilor  şi Sala Voievod Litovoi.

Pentru că Târgu Jiul nu a avut capacitatea de a găzdui întregul turneu, din cauza numărului mare de copii înscrişi, acesta s-a împărţit între mai multe oraşe: Târgu Jiu, Slobozia, Vaslui și Baia Mare. La competiţia de la Târgu Jiu vor lua parte 63 echipe calificate, în urma participării la cel puțin un festival din cele două organizate în Euroregiunea de handbal masculin, conform regulamentului FRH.  La întreceri iau parte sportivi născuți în 2008 și mai tineri, iar formaţiile care participă la turneul de la Târgu Jiu au fost împărţite în două grupe. Jocurile se dispută după regulamentul de minihandbal, pe un  teren redus, două terenuri pe un teren normal, cu 4+1 jucători pe teren, semicerc cu raza de 5 m, timpul efectiv de joc fiind de 4 reprize a câte 10 minute.

Organizatorul local, alături de Primăria Târgu Jiu, este ACS Infinit Târgu Jiu, club cu o tradiţie de câţiva ani în handbalul juvenil, foştii handbalişti Dan Ilieş şi Andrei Enache fiind artizanii aducerii acestui turneu la Târgu Jiu.  Pentru cei doi foşti handbalişti organizarea acestui festival este o mare realizare, poate cea mai mare după înfiinţarea acestui club care a atras deja zeci de copii către handbal. „Este un festival imens pentru oraşul nostru, pentru că aveam aici zeci de echipe de copii din toată ţara, vor fi copii din Bucureşti, Arad, Timişoara şi din toate marile oraşe. Chiar ne dorim să facem şi o paradă, am discutat cu cluburile să confecţioneze pancarte pentru a se prezenta cu numele echipelor”, a precizat Dan Ilieş care s-a ocupat şi de pregătirea terenurilor reduse pe care se vor desfăşura meciurile şi de întreaga organizare, care nu este deloc uşoară la peste 600 de participanţi.

Având în vederea numărul mare de copii înscrişi, acesta este cel mai mare turneu de acest gen găzduit de Municipiul Târgu Jiu care va fi reprezentat de două echipe la întreceri. O echipă a organizatorilor  de la  ACS Infinit va juca în Grupa 1 alături de Talentul este Cheia, Dominicii Moşniţa Nouă, ACS Transilvania Braşov şi LPS Banatul Timişoara și cealaltă de la LPS Târgu Jiu, care va juca cu CS Top Arena Topoloveni, ACS Freedom Giroc Chişoda, ACS Sporting Ghimbav şi CS Victoria Nădlac.

Galerie foto





Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: