Pandurii rămâne în Liga 2, FIFA  suspendă sancţiunile

Pandurii Târgu Jiu nu va mai fi depunctată acum de către FIFA iar echipa poate juca în Liga 2 şi sezonul viitor pentru că deja s-a salvat de la retrogradare. Forul fotbalistic mondial a comunicat ieri FRF că suspendă, pe o perioadă nedeterminată, aplicarea sancţiunilor fără a motiva în vreun fel această decizie.

De parcă nu ar fi avut suficiente probleme cu insolvenţa şi lipsa banilor, Pandurii Târgu Jiu a trăit şi mai periculos finalul acestui sezon. Ameninţată mai întâi de retrogradare, apoi de o posibilă depunctare, formaţia gorjeană a reuşit să le evite pe ambele pe final de campionat.

Pandurii a scăpat de depunctarea de nouă puncte, dictată de FIFA în urmă cu o săptămână, şi pe care Comitetul Executiv al FRF a anunţat că o va pune în aplicare dacă echipa gorjeană nu-şi stinge litigiile cu foştii jucători Nikola Vasiljevic şi Gordan Bunoza până la data de 30 mai inclusiv. Depunctarea ar fi dus automat la retrogradarea echipei în Liga 3, chiar dacă sportiv îşi îndeplinise obiectivul de a se menţine în eşalonul secund. 

Sancțiunea venea ca urmare a neplății unei datorii de 80.000 de euro către foştii jucători. Termenul limită pentru achitarea datoriei era 30 mai 2019, iar potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, sancțiunea a fost suspendată chiar de către FIFA. „Pe 22 mai 2019, Comitetul Executiv FRF, luând act de informarea FIFA privind sancționarea clubului CS PANDURII LIGNITUL TARGU JIU cu 9 puncte, a votat aplicarea sancțiunii în situația în care, până la data de 30 mai 2019 inclusiv, FRF nu primește o informare din partea FIFA cu privire la retragerea solicitării de a se aplica sancțiunile respective. Astăzi, FIFA a trimis spre FRF o solicitare privind suspendarea acestei sancțiuni, fără a menționa termene sau date legate de durata acestei suspendări”, se arată pe  site-ul oficial frf.ro.

FIFA a suspendat pe o perioadă nedeterminată sancţiunea cu depunctarea după ce gorjenii au transmis documente în acest sens şi la forul mondial şi la FRF, solicitând o amânare a termenului limită de plată.  

Sancţiunea ar fi reprezentat practic retrogradarea Pandurilor, deoarece în acest moment, cu o etapă înaintea finalului campionatului, gorjenii se află pe locul 15 în clasament, ultimul care asigură menţinerea în Liga 2, cu cinci puncte mai mult peste Energeticianul, aflată pe poziţia a 16-a. Sâmbătă  Pandurii joacă, în ultima etapă din liga secundă, pe terenul Universităţii Cluj sâmbătă, de la ora 17:00, meciul diind transmis în direct, pe Digi Sport 1.

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: