Pandurii, scandal la LPF. De ce sunt nemulţumiţi gorjenii!

Cele trei echipe din play-out-ul Ligii I care luptă pentru menținerea în primul eșalon fotbalistic sunt la 90 de minute de deznodământul acestei bătălii, meciurile fiind programate pentru duminică seara la ora 21.00 tocmai din cauza mizei uriașe pe care o au. Pandurii este una dintre echipele care speră să joace și în campionatul viitor în Liga I și tocmai de aceea, marți, a ieșit la rampă cu un protest prin care solicită ca meciurile să nu fie programate la ora 21.00, ci la ora 18.00.

Disputa dintre Voluntari și Concordia Chiajna ar urma să aibă loc la Pitești, dacă meciul e seara târziu, cei de la Voluntari neavând instalație de nocturnă. Terenul lor devine, așadar, teren neutru și, ca urmare, adversarii Pandurilor la retrogradare, Chiajna, ar fi indirect avantajați. Gruparea gorjeană a cerut insistent ca inclusiv televiziunile care transmit cele trei partide de duminică seara să înțeleagă că e vorba de o singură zi în an în care trebuie să facă un astfel de efort și să accepte disputarea partidelor la ora 18.00 pentru ca Voluntariul să joace pe terenul propriu fără să aibă nevoie de nocturnă.

„Să dovediţi imparţialitate!”

„Solicităm acest lucru deoarece considerăm că trebuie să asigurați tuturor cluburilor  implicate în lupta  pentru evitarea retrogradării condiții egale și să  dovediți  imparțialitatea în acest sfârșit de sezon. Clubul Sportiv Pandurii Lignitul  Târgu Jiu  vă solicită programarea jocurilor de la această oră, pentru ca partida dintre Voluntari și Concordia Chiajna  să se dispute la Voluntari și nu la Pitești, pe teren neutru, L.P.F. favorizând gruparea din Chiajna prin aceasta programare. Clubul nostru va evolua la Botoșani pentru a încerca să se salveze  de la retrogradare, Poli Timișoara la Mediaș, așa încât  considerăm normal, moral și imparțial ca partida dintre Voluntari și Concordia Chiajna să se joace pe terenul de la Voluntari. Înțelegem interesul televiziunilor pentru propria audiență, dar și acestea trebuie să înțeleagă O SINGURĂ DATĂ ÎN CAMPIONAT, ȘI ANUME ÎN ULTIMA ETAPĂ, că  trebuie să primeze interesul cluburilor și toate trebuie să beneficieze de același tratament. Ne dorim ca deținătorii drepturilor TV să nu intervină  în acesta luptă pentru supraviețuire, care trebuie dusă doar pe plan sportiv și numai pe terenul de joc. În calitate de organizator al competiției vă solicităm să impuneți  punctul de vedere al membrilor asociați  pe care îi reprezentați și cărora trebuie să le acordați șanse egale în ultima  etapă de campionat. Vă solicităm ca meciurile  F.C. Botoșani- C.S. Pandurii Lignitul Tg- Jiu, Gaz Metan Mediaș - Poli Timișoara  și F.C. Voluntari - Concordia Chiajna  să se dispute duminică 4 iunie 2017 de la ora 18:00, așa cum este  prevăzut  în ROAF, art.11 al. 4, pe stadioanele din Botoșani, Mediaș și Voluntari. Dorim imparțialitate din partea LPF și a deținătorilor drepturilor TV. Toate cluburile trebuie să aibă șanse egale în ultima etapă”, se arată în solicitarea transmisă de conducerea clubului Pandurii către LPF.

Cererea formulată de Pandurii vine la scurt timp după ce Concordia Chiajna a reușit luni seara să învingă pe teren propriu FC Botoșani cu scorul de 2-1. Echipa învingătoare s-a apropiat, astfel, la doar un punct diferență în clasament de Pandurii, făcând și mai aprigă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Victoria celor de la Chiajna s-a produs în condițiile în care în prima repriză Botoșaniul a condus cu 1-0. În repriza a doua, antrenorul Leo Grozavu a făcut mai multe schimbări, menționând că jucătorii săi sunt deja în vacanță și că se vor mobiliza totuși pentru ultimul meci pe care îl vor disputa duminică seara pe teren propriu contra celor de la Pandurii. În repriza a doua Botoșaniul a evoluat în zece oameni, după un cartonaș roșu primit de unul dintre jucătorii săi, iar Chiajna a putut ataca în voie, până când a obținut victoria de care se temeau cei de la Pandurii.

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: