Studiu îngrijorător despre sănătatea românilor

Mulţi dintre români ajung la doctor doar atunci când au o problemă de sănătate, deşi este demonstrat că mai bine previi decât să tratezi. Sunt extrem de multe situaţii în care dacă pacientul ar fi ajuns mai devreme la doctor, starea de sănătate ar fi alta. Din acest motiv nu neglija sănătatea: adoptă un stil de viaţă echilibrat şi mergi anual să-ţi faci analize medicale.

Printre analizele medicale anuale se numără hemoleucograma completă, colesterol, trigliceridele şi glicemia. Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că un sfert din români nu au apelat niciodată la un medic specialist şi 3, 6% nu au mers niciodată la medic. De asemenea, 77% din români consideră că au o stare de sănătate bună sau foarte bună. Potrivit aceluiaşi studiu, 1 din 4 români a declarat că suferă de cel puţin o boală cronică sau o problemă de sănătate de lungă durată.

Pentru a preveni mai multe boli, dar şi pentru a te menţine în formă include în dieta ta fructe. Legume, lactate, carne slabă şi peşte. Evită excesul de sare, zahăr, grăsimi şi alcool şi bea zilnic 2 litri de apă. De asemenea, nu uita de cele 30 de minute de mişcare.  

Vizualizări: 1,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: