Pandurii scapă de faliment. Vezi până când!

Victorie importantă în instanța de judecată pentru Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Curtea de Apel Craiova a admis joi, 30 aprilie, cererea celor de la Pandurii privind suspendarea procedurii de faliment până la o decizie finală a unei instanțe. “Solutia pe scurt: admite cererea de suspendare a executării, dispune suspendarea executării sentinței până la soluționarea apelului, fără cale de atac”, este decizia pe scurt a instanței.

Tribunalul Gorj a admis în noiembrie anul trecut cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Decizia nu este definitivă și acum nu va mai putea fi pusă în executare până la o sentință finală.

Dacă falimentul ar fi devenit executoriu, asociația sportivă ar fi fost dizolvată și clubul ar fi dispărut. Mai mult, bunurile clubului ar fi fost sigilate. Printre bunuri este terenul de fotbal, făcut de club, care nu ar mai fi putut fi folosit, deși stadionul este nou.

”E o decizie firească a Curții de Apel Craiova, atâta timp cât clubul are de primit peste 3 milioane de euro de la acționari. Așteptăm să se încheie și acele procese, apoi acționarii vor trebui să plătească și pentru perioada 2017-2020. Cei 3,3 milioane de euro sunt doar pentru perioada 2014-2017”, a spus, pentru Liga2.ro, fostul președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu.

Clubul continuă în instanță procesul cu acționarii, de la care are de recuperat 3,3 milioane de euro, procedurile de executare silită fiind însă tergiversate. Un alt proces este cu Primăria Târgu Jiu, pentru prelungirea contractului de comodat pentru stadion. De aceste procese depinde soarta echipei mai mult decât de performanțele sportive. (R.S.)

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: