Pandurii, tratată cu indiferenţă de autorităţi la aniversare

Cei 60 de ani de la înfiinţarea echipei de fotbal fanion a Gorjului au fost marcaţi printr-o acţiune a unui inimos grup de suporteri. În timp ce Pandurii a avut acolo reprezentanţi şi chiar şi participanţii la meci, autorităţile locale nu au trimis nici un reprezentant care să asiste măcar la evenimentul aniversar.

Un meci amical, între două grupe de copii de la Pandurii, lovitura de începere dată de foşti fotbalişti din perioada înfiinţării echipei fanion a gorjenilor şi numeroşi suporteri, mai vechi şi mai noi ai echipei, cupe şi medalii pentru participanţi şi chiar şi un foc de artificii la final, acestea au fost ingredientele acţiunii care a marcat cei  60 de ani de activitate ai clubului Pandurii. Iniţiativa au avut-o doi suporteri implicaţi în viaţa echipei de fotbal de foarte mulţi ani, publicistul Dorin Brozbă şi un suporter devotat al echipei, Sandu Iscrulescu. Din păcate, de la acest meci aniversar au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale, ştiut fiind că echipa a fost susţinută de-a lungul timpului de Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj. Dar acest lucru nu mai surprinde atât timp cât cele două instituţii au susţinut recent un demers prin care se cerea chiar desfinţarea clubului Pandurii.


Pentru istoria clubului va rămâne însă demersul de suflet al suporterilor şi al foştilor panduri care au ţinut să marcheze în felul lor acest an special. „Pandurii, la  etatea de 60 de ani... pe terenul 2 al stadionului Municipal din Târgu Jiu, într-o companie selectă, compusă din foști sportivi și conducători ai Pandurilor din Târgu-Jiu, din suporteri fideli, dar și din admiratori veniți de pretutindeni, am trăit laolaltă un moment istoric, aniversarea celor 60 de ani de existență a renumitei echipe de fotbal a Gorjului, nimeni alta decât vicecampioana României din anul 2013. Au fost momente frumoase și emoționante în care copiii au fost în centrul atenției, prin frumosul fotbal practicat, iar recompensa nu s-a lăsat așteptată, fiindcă au fost premiați chiar de istoria... vie a grupării fotbalistice, reprezentată de domnii Cornel Grama, 84 de ani, și Bebe Dorobanțu,82 de ani, jucători în echipa de început, cea din 1962. Am petrecut clipe de neuitat, clădite pe dorința sinceră a unor oameni de a face cunoscută faima acestei echipe care, ani și ani, prin muncă și prin rezultatele de excepție, a dus faima Gorjului pe mai toate meridianele lumii. La mulți ani, Pandurii Târgu Jiu!”, au scris cei doi organizatori principali ai evenimentului creat special pentru a marca 60 de ani de existenţă ai echipei Pandurii, Sandu Iscrulescu și Dorin Brozbă.

O medalie aniversară a fost primită de toţi participanţii la eveniment, jucători, foşti jucători şi conducători sau arbitrii, trofee speciale, aniversare, fiind oferite foştilor panduri Cornel Grama, 84 de ani, și Bebe Dorobanțu,82 de ani, care au onorat cu prezenţa lor evenimentul, în ciuda vârstei înaintate care nu le mai permite să alerge după minge.

Galerie foto





Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: