Pandurii, venituri de 1 milion de euro după intrarea în insolvență

Pandurii a avut venituri de peste un milion de euro după intrarea în insolvență. Un raport al lichidatorului judiciar, publicat în Buletinul de Insolvență, arată ce încasări a avut Pandurii în perioada 01.11.2016 – 31.07.2017. Cu toate acestea, dacă acționarii nu vor ajuta echipa cu bani, riscul de intrare în faliment este major, pentru că multe din sursele de venit din trecut au dispărut.

Cei mai mulți bani, 2.549.705 lei, au provenit din drepturile de televiziune pentru perioada în care echipa încă mai juca în Liga I. O sumă importantă, 442.893 lei, a intrat din drepturile de participare ale lui Cristi Săpunaru la turneul final al Campionatului European. Pandurii a mai încasat 702.723 lei din drepturile de participare a echipei în UEFA Europa League.

Singurul acționar care a dat bani în perioada menționată a fost Consiliul Județean Gorj, 125.000 de mii de lei pentru Centrul de Copii și Juniori. Un alt acționar, Artego Târgu Jiu, a dat 300.000 de lei, dar cu titlu de împrumut.

Pandurii a mai încasat bani din: drepturi transfer - 129.507,64 lei; fond solidaritate juniori UEFA - 357.612 lei; chirii echipamente audio – video pentru CSU Craiova -  90.568,16 lei; sponsorizări și publicitate - 75.162 lei; Federaţia Română de Fotbal - 67.835,87 lei. Din vânzarea de bilete, Pandurii a încasat doar 33.127 lei.

Falimentul, judecat pe 10 octombrie

Judecătorii gorjeni vor lua în discuție pe 10 octombrie cererea lichidatorului privind declanșarea procedurii de faliment. Unii acționari au promis că vin cu bani la echipă, dar până atunci, lichidatorul trebuie să țină cont de realitatea existentă. „Pierderea finanţării din drepturi de televiziune și lipsa finanţării din partea membrilor asociaţi, debitorul aflându-se în imposibilitatea îndeplinirii obligaţiilor  asumate prin planul  de  reorganizare  confirmat,  nedispunând  de  fondurile necesare plăţii sumelor prevăzute în programul de plată a creanţelor şi obligaţiilor curente”, se arată în raportul lichidatorului judiciar.

Acesta arată că au fost reduse cheltuielile de aproape trei ori: „Deşi luarea măsurilor prevăzute în plan a condus la reducerea cheltuielilor medii lunare de la 2.516.018 lei, făcute până la  data  deschiderii  procedurii,  la 946.277  lei  pentru  perioada  ulterioară  intrării  în  insolvenţă,  lipsa  finanţării  face imposibilă onorarea de către debitor a obligaţiilor asumate prin planul de reorganizare și celor curente, născute în cursul procedurii”.

Acționarii Pandurii sunt CE Oltenia, Artego, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu și USMO. Dintre aceștia, doar Artego și CJ Gorj par să ajute efectiv echipa, CE Oltenia va încerca anul viitor, iar Primăria Târgu Jiu nu are un punct de vedere.

Vizualizări: 2,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: