Pandurii vrea şi mai mulţi bani de la acţionarii săi

Deşi sentinţa prin care a câştigat vreo 2 milioane de euro de la acţionarii săi ar putea fi considerată mulţumitoare pentru club, Pandurii nu se opreşte din demersurile în justiţie şi cere şi mai mulţi bani de la membrii asociaţi care nu şi-au achitat contribuţiile financiare în ultimii ani.

Clubul sportiv a contestat marţi sentinţa prin care Tribunalul Gorj i-a obligat pe acţionarii de la echipa de fotbal să vireze în conturile acesteia peste 9,4 milioane de lei. Demersul în instanţă vine la câteva zile după cel al Consiliului Judeţean Gorj, care consideră că nu are de virat nici un leu către Pandurii, cel mai probabil Complexul Energetic Oltenia şi Consiliul Local Târgu Jiu urmând să conteste şi ele sentinţa în următoarele zile.

Pandurii a declarat apel la sentinţa dată în vară de Tribunalul Gorj întrucât ar avea de recuperat de la acţionari o sumă mult mai mare, chiar dublă, faţă de cea stabilită prin acest verdict. Este vorba de circa 4 milioane de euro, la care ar urma să se adauge penalităţi şi majorări de întârziere, suma fiind menţionată într-una dintre variantele de expertiză depuse la dosarul în care acţionarii au fost obligaţi să achite către club 2 milioane de euro. Sentinţa respectivă, chiar dacă nu este definitivă, este executorie, clubul câştigând în instanţă dreptul de a-i executa silit pe acţionarii săi. Reprezentanţi ai acestora au menţionat că vor contesta din nou la instanţă acţiunea de executare silită, dar surse din cadrul clubului spun că fiecare acţiune de acest gen îi va costa pe membrii asociaţi sume mari de bani. Aceştia trebuie să depună garanţii de 20% din valoarea sumelor stabilite de judecători că le datorează clubului dacă vor să conteste acţiunea de executare a conturilor lor, situaţie care complică şi mai mult lucrurile.

De menţionat că Pandurii nu a formulat apel şi împotriva deciziei instanţei de a nu obliga Artego la plata vreunui leu către club. Artego este singurul dintre acţionari pe care instanţa nu l-a obligat la plata vreunui leu, firma condusă de Viorel David ajutând în ultima vreme echipa de fotbal sub forma sponsorizărilor. În prezent, Pandurii se află pe locul 5 în clasamentul Ligii a II-a, având o evoluţie foarte bună în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: