Panică într-o comună din Gorj din cauza unor avioane ”parcate” pe izlaz

Panică în rândul localnicilor din comuna Stănești, care de câteva zile nu mai au liniște și stau cu frica în sân că îi paște vreun pericol. Sătenii s-au trezit peste noapte cu două avioane ”parcate” pe izlazul comunal care sunt păzite non-stop și nu știu ce este cu ele acolo.

 Oamenii își fac tot felul de scenarii, mai ales că avioanele sunt păzite zi și noapte și nimeni nu are voie să se apropie.

”Nu știm ce este cu avioanele acolo. Sunt mereu păzite. Noaptea stau mașinile cu farurile aprinse îndreptate spre ele. Nici nu îndrăznim să ne apropiem pentru că par a fi de armată. Ne este frică de război. Ne-am gândit că fac aici vreo bază militară, mai ales că în ultimul timp au fost felul de manifestări aviatice pe aici. Ceva, ceva pregătesc și ne este teamă că  ceva nu e bine. Am mai văzut că au venit și americanii să discute nu știu ce pe la București de război. Stăm cu frica în sân, pentru că totul este dubios și nimeni nu spune nimic”, a povestit un localnic.

Subiectul acesta este dezbătut în comună de câteva zile. ”Noi am auzit că au spart o casă în zonă și s-au furat mai multe arme de vânătoare și ne-am gândit că de asta stau avioanele aici. Or urmări ceva că sunt de armată. Nici nu vreau să mă gândesc că s-ar pregăti de război și stăm cu armata lângă casă. Nimeni nu spune nimic, iar acolo ne-am duce să întreb dar ne este frică”.

Dacă l-ar fi întrebat pe primarul din comună, ar fi găsit răspunsul. Și acesta a fost informat de ce se întâmplă în comună, atunci când avioanele au aterizat deja la Stănești. ”Nici eu nu am știut în primă fază despre ce este vorba. Am fost informat ulterior de doamna prefect că acele avioane au venit în Gorj pentru evenimentele organizate de 1 Decembrie. Probabil se face o paradă sau vreun exercițiu și până atunci vor sta pe izlazul din Stănești”, a explicat primarul Constantin Bicheru.

Vizualizări: 8,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: