Panică la şcoală. Prafuri suspecte în ghiozdanul unui elev

Poliţiştii gorjeni au descins joia trecută la o şcoală din comuna gorjeană Bengeşti Ciocadia, după ce un dascăl i-a sesizat că un elev are în ghiozdan un pliculeţ cu substanţe suspecte. Potrivit oamenilor legii, dascălul obişnuieşte să facă verificări în ghiozdanele elevilor, pentru a se asigura că aceştia nu introduc în unitatea şcolară lucruri interzise.

Anchetatorii au fost cât pe ce să ceară sprijinul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), însă au renunţat după ce au constatat că era vorba doar de o pastilă de răceală care se spărsese în mai multe bucăţi.

Profesorul a găsit pliculeţul cu praful alb şi a alertat poliţiştii de la Postul de Poliţie Bengeşti Ciocadia. „Când s-au dus colegii să verifice, se vedea că în plicul respectiv este o pastilă care s-a spart. Era mărunţită în vreo 8-10 bucăţele şi nu era de altă natură. Au constatat clar şi din spusele bunicii, care are grijă de copil, că ea i-a dat pastila respectivă pentru că era răcit şi îl mai durea capul. I-a spus copilului să ia pastila, dar după ce mănâncă”, a explicat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Copilul din clasa a VI-a este în grija bunicii, părinţii fiind plecaţi la muncă peste hotare.

Şi pentru că tot au ajuns la şcoală, oamenii legii au profitat de ocazie şi au susţinut o lecţie de prevenire. Aceştia le-au explicat elevilor să stea departe de droguri şi de alte substanţe halucinogene, dar şi să nu intre în şcoală cu alte obiecte decât cele necesare studiului.  

Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: