Spărgători de locuințe, arestați. Polițiști printre victime!

Doi bărbați din Bumbești Jiu au ajuns în spatele gratiilor și au primit mandate de arestare preventivă sâmbătă după ce au fost prinși furând din mai multe locuințe aflate pe raza municipiului Târgu Jiu. Hoții au creat un prejudiciu de peste 100.000 de lei și nu au avut emoții să dea spargeri nici măcar când au ajuns în casele unor polițiști.

Unii dintre păgubiți și-au găsit uniformele de polițist aruncate pe jos, după ce hoții dăduseră peste ele prin șifonierele prin care scotoceau. Pe lista victimelor celor doi se mai află un medic renumit la nivel de județ, dar și un executor judecătoresc, ceea ce a făcut ca tensiunea în rândul polițiștilor care se ocupau de aceste spargeri să fie și mai mare.

Valentin Grigore Partenie, de 48 de ani, și Valentin Emilian Corniț, de 40 de ani, au fost prinși în noaptea de joi spre vineri în flagrant. Cei doi tocmai mai dăduseră o spargere în momentul în care s-au trezit cu agenții peste ei și puși la pământ pentru a fi încătușați. Celor doi le-a venit cu greu să creadă că au fost descoperiți, asta în condițiile în care ajunseseră la aproape 15 spargeri date în ultima vreme. „În noaptea de 07/08.06.2018, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tg Jiu, au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați, de 48 și respectiv 40 de ani, din Bumbești Jiu, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-o locuință de pe raza municipiului Tg Jiu. Din primele cercetări a  reieșit  faptul că, în perioada aprilie-iunie 2018, aceștia ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza municipiului. Polițiștii au recuperat bunuri și bani în valoare de peste 100.000 lei, din care 15.000 lei și 100 lire. Activitățile continuă pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale fata de cei în cauză”, a informat IPJ Gorj după ce a reușit să îi prindă pe cei doi.

Partenie și Corniț au fost reținuți 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Fiecare dintre cei doi a primit câte un mandat care îi va ține în spatele gratiilor câte 30 de zile.

CEREA REABILITAREA

Interesant este că, în perioada în care a comis spargerile de care este acuzat acum, Partenie a cerut în instanță să fie reabilitat, judecătoria respingându-i cererea. Individul a fost perseverent și a depus o cerere similară la Tribunalul Gorj, pe 13 iunie având termen de judecată. E greu de crezut că bărbatul va mai obține reabilitarea la care visa atâta timp cât este deja în spatele gratiilor pentru furturile din ultimele săptămâni.

Vizualizări: 4,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: