Parcarea Rodna produce sume uriașe pentru Primăria Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a prezentat presei date din care rezultă că parcarea de la Piața Centrală a început să producă venituri semnificative administrației locale. Până anul trecut, timp de două decenii, parcarea a fost în administrare privată, primăria încasând lunar puțin peste zece mii de lei. Acum, veniturile depășesc 80 de mii de lei pe lună, costurile administrării scăzând la 20 de mii. În aceste condiții este clar că lupta unor consilieri de la PSD și ALDE de a da din nou parcarea în administrare privată nu a avut la bază interesul public.

Potrivit datelor prezentate de primar, în luna mai 2019, încasările la parcare au fost de 83.500 de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 20.871 lei.

Marcel Romanescu a explicat că au fost reduse costurile cu tichetele de parcare. “Este o mai bună gestionare a parcării pe perioada mandatului domnului Tătaru, care a și implementat acel sistem cu camere, care contează enorm. Am avut acele cartele la 0,33 în primele trei luni, după care am organizat o nouă licitație și le-am obținut la 0,13 lei, de la o altă firmă”, a explicat primarul. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 1,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: