Budincă de cafea, un desert din ingrediente simple

Budinca de cafea este un desert savuros pentru un prânz de duminică împreună cu prietenii, care se poate prepara din ingrediente simple şi la îndemână. Se poate prepara rapid, în mai puţin de o oră şi se poate servi caldă sau rece, cu îngheţată sau cu nuci ori o altă combinaţie după preferinţe.

Pentru a consuma rece este bine să stea la frigider aproximativ o oră înainte de servire.

INGREDIENTE:

    50 g unt

    50 g ciocolată

    2 linguri amidon

    250 ml lapte

    100 ml cafea

    3 ouă

    3 linguri de zahăr

    1 linguriţa de ness

Timp de preparare: sub 60 de minute

MOD DE PREPARARE:

Într-un vas, pus pe foc mic, se pun untul, laptele, amidonul, cafeaua şi ness-ul, amestecând mereu până se va îngroşa compoziţia.

Se dă deoparte de pe foc şi se amestecă cu ciocolata tăiată mărunt până se topeşte toată ciocolata.

Se lasă să se răcească puţin apoi în compoziţia călduţă se amestecă pe rând gălbenuşurile şi apoi albuşurile, bătute spumă în prealabil cu un praf de sare, şi cu cele trei linguri de zahăr.

Se porţionează compoziţia rezultată în mai multe vase micuţe termorezistente care se pun într-o tavă cu apă fierbinte.

Se pune tava la cuptor şi se lasă până apar mici crăpături pe suprafaţa budincii.

Budinca se poate garnisi cu ciocolată rasă, fulgi de ciocolată, sirop de ciocolată, frişcă sau bucăţele mici de nucă.

Pentru un plus de savoare se poate servi cu îngheţată.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: