Luna ianuarie a fost luna divorţurilor

Anul 2019 a început cu numeroase cereri de divorţ, mulți tineri fiind prezenţi din prima lună a anului la cabinetele avocaţilor. Conform statisticilor de la finalul lunii trecute, numărul cererilor de divorţ s-a dublat în această perioadă faţă de finalul anului trecut.

Nu este însă o noutate a acestui an, pentru că la început de an mii de români se despart, chiar şi după câteva decenii de căsătorie. Experţii au remarcat că mulţi dintre cei care se gândesc la divorţ fac acest pas la început de an. Cabinetele de avocatură se confruntă cu o avalanşă de cereri de divorţ, iar motivele principale rămân infidelitatea, violenţa şi problemele financiare.

Avocaţii susţin însă că tinerii, în special, încearcă să ia hotărâri în pripă şi dau buzna direct la avocat, fără să consulte înainte psihologi sau alţi specialişti. De psihologi este nevoie nu numai înainte de a înainta o cerere de divorţ, ci mai ales după.

Există viaţă şi după despărţire, spun psihologii, iar cei care trec prin trauma unui divorţ trebuie să ceară ajutor. Terapiile de grup sunt cele mai eficiente, consideră specialiştii, mai ales pentru cei care se lovesc de judecata celor din jur. În medie, abia după un an de terapie, o persoană care a trecut printr-un divorţ se poate considera complet vindecată.

Studiile arată că bărbaţii îşi refac mai repede viaţa după despărţire, iar femeile au nevoie de mai mult timp pentru a putea construi o nouă familie.

În medie, în România sunt 30 de mii de divorţuri într-un singur an. Vârsta medie la divorţ este de 38 de ani pentru femei şi aproape 42 de ani pentru bărbaţi.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: