Parlamentarii PSD Gorj au amendat OUG 114

Parlamentarii PSD Gorj Florin Cârciumaru, Mihai Weber și Scarlat Iriza au depus un amendament prin care producătorii de energie electrică pe cărbune să fie scutiți de plata de 2% pe cifra de afaceri. Parlamentarii din opoziție cer însă respingerea OUG 114/2018 în ansamblul ei. Liderii ALDE au criticat la rândul lor ordonanța și vor ca toate companiile din energie să fie exceptate de la plata taxei.

“Amendamentul depus la Ordonanța 114 vine în ajutorul producătorilor de energie pe cărbune, respectiv Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora, companii care cu greu rezistă financiar din cauza costului mult prea ridicat al certificatelor de carbon, pe care trebuie să le achiziționeze pentru a mai putea funcționa în continuare”, susține senatorul Florin Cârciumaru.

Senatorul de Gorj susține că, exceptând efectele pe care le are asupra producătorilor de energie pe cărbune, ordonanța 114 este una benefică, pentru că ar obliga băncile să nu mai crească ratele și ar obliga administratorii privați ai pensiilor din Pilonul II să fie mai eficienți. (A.M.)

Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: