Partid lăsat fără sediu din cauza datoriilor

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat va rămâne fără sediul din centrul municipiului Târgu Jiu. Formațiunea condusă de lichidatorul Matei Catrinoiu a acumulat datorii de zeci de mii de lei la plata chiriei, astfel că instanța a decis, definitiv, evacuarea și predarea sediului.

Edilitara Târgu Jiu, societatea care administrează spațiile puse la dispoziția partidelor politice, a acționat în instanță PNȚCD încă din primăvara anului 2019.

Firma Consiliului Local Târgu Jiu a solicitat instanței să dispună obligarea PNȚCD la plata sumei de 27.568 lei, din care 12.478 lei reprezintă chirie neachitată în perioada aprilie 2016 - ianuarie 2019 și 15.090 lei, penalitățile aferente.

În plus, Edilitara a cerut rezilierea contractului de închiriere și evacuarea partidului din spațiul deținut cu chirie.

În noiembrie 2019, Judecătoria Târgu Jiu a obligat PNȚCD să achite chiria restantă de 12.478 lei, precum și penalități de întârziere de 0,1% pe zi de întârziere. Totodată, s-a dispus rezilierea contractului de închiriere nr. 428/12.10.2010 și evacuarea pârâtului din imobilul situat pe B-dul Victoriei.

Trebuie spus că, prin contract, PNȚCD s-a obligat să achite, lunar, o chirie modică de 367 lei. Chiriașul s-a dovedit a fi unul rău-platnic. Și pentru  perioadele anterioare din contract, 2010-2016, chiria a fost recuperată tot pe cale judecătorească.

PNȚCD a atacat sentința Judecătoriei Târgu Jiu, dar în septembrie 2020, Tribunalul Gorj a respins apelul ca nefondat.

Catrinoiu nu a renunțat și a formulat recurs la această sentință. „Respinge recursul ca nefondat. Definitivă”, a decis joi, 4 februarie, Curtea de Apel Craiova.

Partidul continuă și în prezent să folosească acest spațiu, invocând că nu a fost somat să predea spațiul. Potrivit Edilitara, șefii PNȚCD refuză să primească documentele care le sunt adresate și implicit refuză să predea spațiul.

Partidul se află în acest sediu din anul 1996. PNȚCD nu a mai intrat în parlament din 2000, iar de atunci a intrat într-un con de umbră, zbătându-se în anonimat.

Vizualizări: 2,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: