Păstrăvăria Tismana scade preţurile

Ocazie de zile mari pentru gorjenii cărora le place peştele. Păstrăvăria din Tismana anunţă scăderea preţului de vânzare pentru populaţie cu aproape 8 lei pe kilogram. Păstrăvul crescut în unitatea Direcţiei Silvice de la Tismana este comercializat inclusiv în lanţuri mari de magazine din regiunea Olteniei.

Păstrăvăria din Tismana comercializează anual peste 30 de tone de păstrăv atât prin vânzarea directă la populaţie, dar şi către lanţuri mari de magazine. Pentru populaţie preţul a scăzut în acest an. Dacă anul trecut clienţii au trebuit să scoată din buzunar 24 lei pentru un kilogram de păstrăv, anul acesta plătesc numai 16.5 lei per kilogram. Conducerea Ocolului Silvic Tismana, unitate de care aparţine Păstrăvăria, a explicat cum a reuşit să scadă preţul de comercializare a păstrăvului pentru populaţie. "S-a încercat reducerea preţului de cost prin o creştere mai intensă, prin reducerea cheltuielilor salariale şi acum suntem la 16,5 lei cu TVA, pe profit, şi suntem rentabili. Mai avem aici 4 angajaţi, înainte erau şase. Toate bazinele sunt funcţionale în păstrăvărie, dar momentan sunt populate vreo 10 bazine pentru cât am livrat 34 de tone în 2015 şi stocul a rămas mult mai mic, de vreo 6 tone. Sperăm şi anul acesta să livrăm în jur de 34-35 de tone", a declarat Ion Tăerel, şef Ocolul Silvic Tismana.

 Peştele produs în Gorj, pe masa doljenilor

Pentru agenţii economici preţul unui kilogram de păstrăv a rămas la nivelul anului 2015, adică 21 de lei. Păstrăvăria Tismana a continuat colaborarea cu hypermarketul din Craiova, începută în urmă cu 3 ani. "Contractul cu Auchan de la Craiova a fost prelungit, pe o perioadă de un an. Este un contract rentabil şi livrăm săptămânal în jur de 200 de kg de peşte cu transport propriu la Auchan din Craiova", a mai spus şeful Ocolului Silvic Tismana.

La păstrăvăria Tismana se mai produce puiet din icre. O parte din puietul produs aici este folosit pentru popularea apelor de munte. Astfel este încurajat şi pescuitul sportiv.

Galerie foto


Vizualizări: 11,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: