Patru ore în copac, cu funia de gât

Mai bine de patru ore a stat cocoțat într-un copac de pe lângă Jiu, cu ștreangul la gât, un bărbat din Turcinești, amenințând că se spânzură. Este vorba de Lucian Paraschiva, a cărui casă a fost demolată zilele trecute de primăria Turcinești. A fost convins să coboare chiar de prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, după o discuție telefonică.

Autoritățile au fost alertate vineri, la primele ore ale dimineții, de fratele bărbatului, Marian Paraschiva. "Era supărat pentru că nu găsea niște documente prin care ar fi demonstrat că hotărârea primăriei trebuie anulată. A luat o funie și a plecat", a spus Marian Paraschiva, cel care cu două zile înainte și-a turnat benzină în cap, nemulțumit fiind că vor să-i demoleze locuința.

Pompierii și ambulanțierii ajunși la fața locului au încercat ore în șir să-l facă să renunțe. "Am terminat, asta este cea mai bună soluție. Sunt 19 ani de când mă judec, am obosit. Am decizia Curții de Apel care spune că nu pot fi demolate barăcile. De ce le-a demolat? Pentru ce? Pentru mine lupta este pierdută. Am muncit zi și noapte să am ceva în viața asta. Nu am mers în cârciumi, toată lumea ne-a respectat", spunea Lucian Paraschiva celor care încercau să-l determine să coboare.

Medicul Dan Vâlceanu de la ambulanță a încercat să-l convingă. I-a spus să coboare, să discute amândoi, explicându-i că și el a trecut printr-o situație similară.

Supărat de postarea primăriei de pe facebook

Lucian Paraschiva s-a arătat indignat și de gestul reprezentanților primăriei care au postat pe facebook mesajul "Încet, încet, acțiunea de demolare a barăcilor de pe domeniul public se apropie de sfârșit. Ziua a doua a fost fără evenimente".

Imobilul a fost demolat încă de la mijlocul săptămânii trecute, primăria invocând faptul că terenul aferent construcției ține de domeniul public. "Este terenul Hidroelectrica. Nu este al primăriei. Este un abuz. Și fostul primar a vrut să le demoleze. A venit de două ori cu executorul și tot nu le-a demolat. Acum au pus doar niște afișe și am crezut că vor să ne intimideze. Nu ne-au chemat la discuții. De asta nu am luat lucrurile din casă", a spus Adriana Paraschiva, mama bărbatului.

Familia mai are patru cămăruțe din imobil, pe care primăria nu le-a demolat, nefiind pe domeniul public. Lucrurile le țin într-o rulotă.

SPRIJIN

Bărbatul a acceptat să coboare după ce a discutat cu prefectul de Gorj, la telefon. Ciprian Florescu i-a spus că îl așteaptă luni la Prefectură pentru a găsi soluții pentru rezolvarea doleanțelor sale. "S-a dat jos? Doamne ajută! Să vedem ce documente are, sunt hotărâri judecătorești definitive. Cred că nimeni nu se apuca să intre cu buldozerul de nebun", a declarat prefectul. Bărbatul a fost dus la psihiatrie, aceasta fiind procedura după orice tentativă de sinucidere.

Galerie foto






Vizualizări: 5,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: