Patru puncte de sacrificare a mieilor în Gorj

Sărbătorile pascale se apropie, iar inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară Gorj sunt deja atenți la toate spațiile în care se vor sacrifica mieii. Astfel, la nivelul județului vor funcționa 4 centre în acest an.

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a dat autorizații pentru funcționarea târgurilor de la Târgu-Jiu, Novaci, Motru și Tismana. Directorul instituției de control de la Gorj, Sorin Ștefănescu, spune că restul târgurilor de animale din județ vor rămâne închise din cauza pestei porcine africane.

”Pandemia ne-a făcut să fim puțin mai rezervați. Administrațiile locale nu au mai procedat la eliberarea acestor autorizații temporare. Anul acesta avem 4 solicitări care sunt și aprobate. Mai exact, este vorba despre un centru de la Târgu Jiu, unul la Motru, Novaci și unul la Tismana. Efectivul de ovine la nivelul județului este de estimat la 131.000 de capete. Cifra de sacrificare anul acesta va fi mai mică, probabil. Târgurile de animale rămân închise din cauza pestei porcine africane”, a spus Ștefănescu.

De asemenea, angajații DSV au intensificat și controalele în zonele aglomerate de cumpărători, tocmai pentru a se asigura că nu vor exista probleme. 

Vizualizări: 3,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: