Un spital din Gorj funcționează pentru 12 pacienți. Manager: Lunar avem pierderi de aproximativ 700.000 de lei

În contextul în care sistemul medical este subfinanțat, Ministerul Sănătății își permite luxul de a folosi un spital întreg pentru a trata 12 pacienți. Se întâmplă la Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești, acolo unde ajung bolnavii Covid-19. Deși pandemia pare să fi trecut, unitatea medicală este în continuare blocată, în contextul în care aici se înregistrează pierderi lunare de aproximativ 700.000 de lei de când spitalul a devenit suport Covid-19.

De mai bine de două luni, managerul Spitalului Orășenesc din Târgu-Cărbunești încearcă să aducă unitatea medicală la starea de dinainte de pandemie. Constantin Târziu a luat atitudine și este decis ca în câteva săptămâni spitalul să intre în normalitate.

”Avem 12 pacienți în prezent în spital. Nu se justifică să funcționeze un spital întreg pentru acești pacienți și toată lumea se codește să ia o decizie, așa că am luat-o eu. Într-o săptămână sau cel târziu până la 1 mai, spitalul va funcționa la parametri normali. Lucrăm deja la redeschiderea unității medicale, am renovat toate secțiile, am dezinfectat ca totul să fie în regulă. Noi nu mai putem rezista în situația asta, în timp ce alții spun că nu au unde face intervenții chirurgicale la pacienți Covid, că ce întâmplă cu bolnavii cardiaci, neurologii și tot așa. Nu e posibil să ni se bage pe gât bolnavi din Craiova și Severin, că ei nu vor să facă intervenții chirurgicale acolo și noi suntem spital Covid-19 cu multiple specializări”, a declarat Constantin Târziu.

Managerul spitalului din Târgu-Cărbunești consideră că fiecare spital ar trebui să gestioneze situația bolnavilor diagnosticați cu coronavirus. ”Nu interesează pe nimeni că noi, de când am devenit spital suport Covid-19, avem pierderi lunare de aproximativ 700.0000 de lei, pentru că nu am mai avut internări de zi, nu am mai făcut investigații medicale și de laborator, plus alte probleme. Noi aici la spital am discutat situația și am decis ca fiecare spital să gestioneze problema acestor bolnavi cu Covid-19, așa cum o să facem și noi. Am făcut circuite speciale, pe fiecare secție, în cazul în care din bolnavii din zona noastră vor fi depistați pozitiv. Fiecare spital să se descurce, așa cum o să facem și noi. Nu ne justificăm funcționarea și cheltuielile cu 12 bolnavi”, a mai spus Târziu.

Vizualizări: 11,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: