O mamă acuză: Mi-au spus că fata mea moare și că nu o pot ajuta. Îi depășește situația!

„Este inadmisibil ca într-un oraș precum Târgu Jiu să nu ai un medic pediatru bun! Inadmisibil!”, susţine o tânără mamă din Târgu Jiu, care a trecut printr-o situaţie revoltătoare la Spitalul Judetean.

„Ajung acasă marți, după 5 luni plecate în Timișoara cu copilul născut prematur, cu foarte multe probleme de sănătate. În două zile, acasă, fetița mea răcește și răceala îi coboară la plămâni (ea având deja displazie bronho-pulmonară). Îmi face crize de apnee și ajung de urgență cu ea la Spitalul de Urgențe din Târgu Jiu, acolo îmi stabilizează fata și mi-o trimit la secția de Pediatrie. (…)

După ce fata este preluată de Pediatrie se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuț, deoarece nu îi găseau vene. Fata este conectată la aparat de oxigen, cu MASCĂ DE ADULȚI PE FAȚĂ! Secție de pediatrie fără mască de copil pentru oxigen! Masca fiind cât căpuțul Melisei. (…)

Cu chiu cu vai, obținem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2 să transfere fata la Timișoara… și de aici începe distracția… Salvarea refuză transportul fetei, dacă aceasta nu este stabilă și intubată (perfectă dreptate)…

Vine medicul de ATI, mă vede pe hol și mă întreabă: unde-i copilul?! Eu chem medicul de gardă să discute direct cu dânsa și el țipă la mine: «Spune, mă, unde e copilul ?!» Îmi intubează copilul într-un salon de Pediatrie, nicidecum în secția de ATI. O intubare durează 2 minute. Ei au stat o oră… În timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 că nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei, medicul pediatru îmi spune intr-una: «E grav fata! Nu rezistă! Nu o putem intuba! Fata nu mai are șanse și moare…» Timp de 4 ore, cât am stat la Pediatrie, același lucru l-am auzit: «Fata e grav! Nu rezistă!»

Reușesc să o intubeze, ajunge ambulanța. Când o văd medicii și șoferul de la ambulanță refuză transportul. Șoferul iese afară din salon și îl implor cu lacrimi în ochi să îmi ia fata, că aici moare fata mea… Refuză! Urmează o ceartă teribilă între medicul pediatru și medicul de pe salvare, cu diferite reproșuri. Cei de pe salvare urlau că de ce au intubat fata, medicul pediatru că cei de la 112 au cerut intubarea. Ambulanța refuză transportul pe motiv ca nu sunt dotați corespunzător pentru transport, medicul pediatru refuză să rămână fata pe motiv că sunt obligați să ia fata! Stai, ca părinte, și asiști la o asemenea scenă și rămâi blocat…

Într-un final se hotărăsc să ia fata, o pun pe targă și o urcă în lift. Noi am coborât jos așteptând ambulanța. În lift s-au răzgândit că nu pot sa ventileze manual fata 6 ore până la Timișoara! Norocul a fost că soțul meu a urcat să vadă ce s-a întâmplat de nu coboară cu fata și atunci a auzit discuția. I-a rugat, din suflet, spunându-le prin ce a trecut fata să ne-o transfere la Timișoara. Doctorul de pe salvare acceptă transferul fetei, dar constată că nu este intubată corect, că îi ieșea tubul prin stomăcel puțin și branula nu este pusă corect în cap. Remediază situația și îmi ia fata. A ventilat copilul meu 3 ore manual, ca să poată să trăiască fata. La Oțelul Roșu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal… Doamna doctor de la salvare, vă mulțumesc din inimă pentru efortul și curajul de a transporta fata! Domnule doctor de la ATI, sunteți praf! Duceți-vă dracu! Doamna doctor de la Pediatrie, la fel!

PS.1: Sunt întrebată destul de des de ce nu a fost transportată cu elicopterul. S-a făcut cererea pentru elicopter, am așteptat o oră răspuns și după o oră am fost anunțați că elicopterul refuză transportul din cauza vremii nefavorabile. Doctorița de la Pediatrie a fost atât de panicată și a dorit atât de mult să scape de fată de pe capul ei, că a solicitat ambulanță de tip C2, numai să plece fata!

PS. 2: Doctorii de la Târgu Jiu nu au avut bunăvoința de a anunța la Louis Turcanu, la Timișoara, că fata este intubată și are nevoie de loc în Terapie Intensivă. Când am ajuns cu fata, la 6 dimineața, doamna doctor de gardă din Timișoara a avut un șoc. Dânsa nu știe că Melisa este intubată și locuri în Terapie nu erau. A mobilizat pe toată lumea, au mutat copilașii și i-au făcut loc Melisei. Melisa a mai stat 15 minute în ambulanța SMURD până i s-a făcut loc. Dacă doamna doctor nu reușea să aibă un ventilator liber, pentru Melisa, pentru intubare, era nevoită să refuze cazul. Asta doar pentru că acei incompetenți nu au putut anunța din timp totul! Vă mulțumesc doamnă doctor și doamnelor asistente pentru toată mobilizarea și efortul pentru copilul meu! Plângere, momentan, nu sunt în stare să fac. Fetița mea nu este încă bine. Este intubată la Timișoara. Prioritar pentru mine este sănătatea ei. Si mă zbat să o aduc la București pentru investigații mai ample. Este al doilea episod ce mi se întâmplă așa. Doctorii de la Urgențe și doctorii de pe salvare vă pot confirma acest lucru. Acum două luni, același lucru am pățit. Crize de apnee, m-am lovit de neputința doctorilor de la Târgu Jiu care au pasat fata la Craiova, spunând că fata mea moare și nu o pot ajuta cu nimic ei. Îi depășește situația”, povesteşte Binaca.

Vizualizări: 4,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: