Sancțiune pentru profesorul care a bătut un elev la ore

Profesorul din Scoarța, care a bătut un elev în clasă, s-a ales cu salariul diminuat pe câteva luni. Dascălul mai are un an până se va pensiona, transmite Inspectoratul Școlar Gorj, și „e regretabil să ieși la pensie cu o tinichea de acest fel de coadă”. Bărbatul a și dormit o noapte în spatele gratiilor și este cercetat penal pentru purtare abuzivă.

Dascălul predă matematică de o viață. Are 62 de ani și mai are puțin până la pensie. De luna trecută, are dosar penal pe numele său pentru că a bătut un elev de 14 ani. Un alt coleg a filmat scenele violente care s-au produs în clasă.

Comisia de Disciplină întrunită la nivelul școlii din Scoarța l-a sancționat deja pe dascăl, dar șefa Inspectoratului Școlar este sigură că profesorul nu a fost la prima violență de acest gen.

„Poate ar trebui să răspundem pentru faptele noastre. Îmi amintesc de domnul profesor de matematică, de la Scoarța, care a bătut acel copil și nu i-a dat o singură palmă. A fost o serie de palme. A fost și reținut 24 de ore. A fost aplicată sancțiune din partea școlii, diminuarea salariului. A rămas în unitate. Este și înainte de pensie, dar din ce înțeleg eu, mă îndoiesc că se afla la prima abatere. Un copil era deja pregătit deja să filmeze înainte să se producă gestul. Deci, cu siguranță, se repetase”, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Dana Constantinescu a mai adăugat că dascălul mai are un an de stat la catedră, căci urmează să se pensioneze. „E regretabil să ieși la pensie cu o tinichea de acest fel de coadă, să te ajungă din urmă vechile metehne. Indiferent de ce face un copil, nu ai voie să-l bați”, a mai spus Dana Constantinescu, într-o emisiune la Tele3.

Bărbatul a fost reținut, la începutul lunii martie, și este cercetat penal pentru purtare abuzivă.

Vizualizări: 2,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: