Patru zile fără nicio vaccinare, la Motru

Timp de patru zile, nu s-a făcut niciun vaccin la centrul de imunizare din municipiul Motru. Primarul Cosmin Morega a fost cel care a făcut anunțul, dar asta nu din cauza că nu ar fi fost doze suficiente, oameni doritori sau personal la centru, ci pentru că rapelul se face mai târziu celor vaccinați cu Moderna față de cei imunizați cu serul de la Pfizer.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a ținut să explice de ce timp de patru zile nu a mai călcat nimeni pragul centrului de vaccinare și abia apoi activitatea a revenit la normal.

“S-au făcut mai multe doze de vaccin. Acum o săptămână, aveam undeva la două mii de doze. A fost o pauză trei, patru zile datorită faptului că vaccinul folosit a fost unul cu durată mai mare pentru a face a doua doză decât primul. A fost o dereglare din această cauză. Au fost câteva zile în care nu s-au făcut deloc vaccinări la centrul din Motru. De luni, au intrat în ritm normal, cu 80 de pacienți. Media este de 60. Au fost și mai mulți. Funcționează în condiții normale acest centru. Cetățenii mai în vârstă vin și se vaccinează. Vin și tineri care sunt expuși. Indicele de infectare este sub 1, este scăzut. E posibil să fie și cetățeni care au simptome și aleg să se trateze acasă”, a spus primarul din Motru, la Accent TV.

Până acum, în Gorj, s-au vaccinat circa 30 de mii de persoane.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: