Fac școală și în scenariul roșu

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a pot merge la cursuri faţă în faţă, chiar dacă localitatea se află în scenariul roşu. Este decizia adoptată vineri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, potrivit hotărârii CNSU.

Urmează ca sâmbătă să fie actualizat ordinul comun privind regulile de deschidere a școlilor în format fizic.

Până acum, în scenariul roșu mergeau la școală doar elevii din clasele primare zero - a IV-a. De asemenea, rămân deschise creșele și grădinițele.

În Gorj sunt 11 localități în scenariul roșu. Este vorba de municipiul Târgu Jiu, orașele Turceni, Rovinari și Novaci și comunele Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Văgiulești, Săcelu și Fărcășești. 

Vizualizări: 2,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: