Pe 12 mai mănânci bine la Novaci

Mâncare tradițională, făcută în gospodăriile oamenilor din Novaci, va putea fi gustată la primul eveniment din seria Oltenia și Muntenia Brunch, pe 12 mai.

"Oriunde ne-am duce, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și mixul cultural este gastronomia. La brunch (breakfast + lunch) vom fi îmbiați să degustăm preparate vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se întorc în comunitate", arată organizatorii de la My Secret Romania şi Asociatia My Transylvania pe pagina de socializare.

Evenimentul va avea loc acasă la Colecția etnografică Daciana Ungureanu, unde lăzile de zestre pline cu piese de port gorjeneşti şi ungureneşti se vor deschide pentru oaspeți. Programul cultural include povești despre tradiția meșterilor tâmplari și despre cum se regăsește ea în geniul maestrului Brâncuși.

În meniu bucate ciobănești si gorjenești de pe vremea bunicilor: peste 10 tipuri de aperitive, 2 feluri calde și 6 tipuri de deserturi, udate bine cu siropuri și vin.

Sosire oaspeti: 10:00 - 10:30 AM
Deschiderea barului: 10:30 AM
Deschiderea bufetului de brunch: 11:00 AM
Cost*: 75 lei de persoana
Locuri disponibile: 50
Servicii incluse: ghid local, intrare la Oltenia Brunch, acces la bufet si băuturi locale, demonstrații de sculptură în lemn, țesut, împletituri din nuiele, momente artistice. 

Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume.

Vizualizări: 5,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: