Pe ce loc este Simona Halep după suspendarea pentru dopaj

A fost dat recent publicității ultimul clasament WTA din 2022. După suspendarea pentru dopaj, poziția Simonei Halep în acest clasament rămâne neschimbată, românca fiind în continuare pe locul 10.

WTA a anunțat ultimul clasament din 2022 și Simona Halep își păstrează locul zece. Românca a fost suspendată provizoriu din cauza scandalului de dopaj în care e implicată.

Conform ultimelor detalii de la dosarul sportivei, Simona Halep să scape de suspendarea pentru dopaj. „Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, scrie ProSport citând din dosarul apărării întocmit de avocații francezi ai sportivei.

Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, la US Open 2022, și riscă patru ani de suspendare.

În clasamentul WTA conduce Iga Swiatek, care e urmată de Ons Jabeur și de Jessica Pegula iar Simona Halep încheie top-ul WTA.

Cum arată top 10 WTA:

Iga Swiatek 11.085p

Ons Jabeur 5.055p

Jessica Pegula 4.691p

Caroline Garcia 4.375p

Aryna Sabalenka 3.925p

Maria Sakkari 3.871p

Coco Gauff 3.646

Daria Kasatkina 3.435p

Veronika Kudermetova 2.795p

Simona Halep 2.661p

Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: