Pe cine a angajat Ciurel în ultima zi de mandat

Laurențiu Ciurel a reușit să promoveze ruda unui lider din Federația Univers chiar în ziua în care a fost revocat din funcția de manager al CE Oltenia de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Este vorba de Loredana Giorgiana Iovan, nimeni alta decât fiica vicepreședintelui Federației Univers, Eugen Iovan.

Tânăra a fost angajată pe perioadă nedeterminată prin hotărârea de Directorat nr. 72, semnată de Ciurel în calitate de președinte al forului de conducere, avizată în 4 decembrie 2015. Fiica lui Iovan a primit un post de funcționar economic, nivel 5, la Secția CFU Turceni din cadrul ELCU.
Această angajare a venit în contextul în care în luna iunie a aceluiaşi an nu mai puțin de 2000 de mineri și energeticeni au fost concediaţi colectiv din companie, de același manager Laurențiu Ciurel.
Iovan, care este și președintele Sindicatului Energia Turceni, nu a putut fi contactat pentru a comenta acest subiect. Cert este că pe mandatul lui Laurențiu Ciurel au mai fost făcute astfel de angajări, pe criterii de apartenență politică, sindicală sau de rudenie. Și fiica fostului primar de la Bîlteni, Gheorghe Păsărin, a fost angajată la începutul lui 2015 ca economistă la cariera Peșteana. Ciurel spunea la acea vreme că angajarea a fost făcută pe o perioadă determinată ca drept răsplată pentru faptul că Păsărin, care era la acea vreme primar, l-a sprijinit cu exproprierile pe zona sa. "Toate angajările de care v-am spus, inclusiv acea fiică, sunt cu caracter temporar, expiră după 6 luni. După legislaţia actuală nu poţi face angajări decât aşa, altfel trebuie să faci concurs, examen, avem în jur de 150-200 de persoane angajate la ora asta aşa. La 6 luni, la 6 luni, se schimbă cu altele", a declarat Ciurel în luna februarie 2015.

Vizualizări: 7,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: