Ciobotărică, apărat de acţionarii CE Oltenia

Sprijin neaşteptat pentru managerul interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, cel care săptămâna trecută a fost reţinut 24 de ore într-un dosar privind acordarea de plăţi compensatorii unui director, pentru a părăsi compania. Acţionarul minoritar al companiei, Fondul Proprietatea, a fost extrem de tranşant în a spune că îl susţine pe Ciobotărică şi că acordarea de compensaţii financiare este o practică în orice companie din lume.

Acţionarul majoritar al CE Oltenia, Ministerul Energiei, aşteaptă să vadă cum va evolua dosarul lui Ciobotărică înainte de a anunţa dacă ia sau nu măsuri. Ministrul Grigorescu a criticat însă presiunile politice făcute prin presă, pentru numirea unui alt director.
Laurenţiu Ciobotărică a fost singurul director care a avut rezultate tangibile la CE Oltenia, a declarat pentru Bursa Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. "În primul rând, domnul Ciobotărică a fost singurul director general numit în conformitate cu OUG 109/2011 la CE Oltenia. (...) În baza informaţiilor prezentate de media cu privire la investigaţie, considerăm surprinzător faptul că acuzaţiile sunt legate de plata unor salarii compensatorii la concedierea unuia din membrii Consiliului de Administraţie. Plata de salarii compensatorii este o decizie normală de business şi este practicată atât în România, cât şi în străinătate. Atunci când o persoană este concediată dintr-o funcţie, se acordă de obicei astfel de salarii compensatorii. Mai mult decât atât, am înţeles din media că hotărârea privind concedierea a fost luată chiar de către Consiliul de Administraţie al companiei. Sperăm ca justiţia să clarifice această situaţie. Între timp suntem mulţumiţi că domnul Ciobotărică s-a întors la muncă şi continuă să ajute compania să îşi rezolve toate problemele, pentru a rămâne un jucător important pe piaţă producerii de energie din România".

Vizualizări: 2,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: