Pe cine păcăleşte Cârciumaru?

Călinoiu nu crede că şeful lui de partid, Florin Cârciumaru, îl lasă de bună voie şi nesilit de nimeni să îi ia locul la şefia PSD Gorj. „Vrea să-şi păcălească adversarii politici“, spune Călinoiu despre declaraţia făcută ieri de Florin Cârciumaru, care a anunţat sec că nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte de partid. Cârciumaru spune că oricum nu îşi mai exercită atribuţiile de ceva vreme, lăsându-l pe Călinoiu să se joace de-a preşedintele.

Cred că Ion Călinoiu are dreptate. Cârciumaru vrea să-şi deruteze adversarii politici. Întrebarea este: cine sunt adversarii politici ai lui Cârciumaru? Cine cunoaşte cât de cât culisele politicii gorjene, ar putea începe lista de adversari ai actualului şef al PSD Gorj chiar cu numele lui Călinoiu. Iar lista ar continua cu Surupăceanu, Ponta, Greblă, dar şi cu nume din alte partide, pe care nu le mai înşir, pentru că este normal ca politicienii din alte formaţiuni decât PSD să-i fie adversari. S-a lăsat Călinoiu păcălit de retragerea lui Cârciumaru? Se pare că nu, mai ales dacă a ascultat interviul dat de Cârciumaru până la final, când a spus că totuşi, dacă îl roagă majoritatea filialelor din judeţ, s-ar putea să mai dea o tură.

Cârciumaru nu îşi păcăleşte doar colegii de partid. De vreo trei ani îi păcăleşte şi pe democrat-liberali, cărora purtătorul său de cuvânt, Marin Condescu, le tot spune să nu îl prea atace pe primar, că acum-acum se hotărăşte şi trece la PDL. Un joc care îi convine de minune lui Cârciumaru, care este unul din puţinii lideri politici care nu sunt atacaţi. De altfel, Cârciumaru a recunoscut că a primit oferte de a veni în partid de la absolut toate formaţiunile politice mai importante. Nu este exclus ca fiecare să tragă speranţa că va fi partidul ales, aşa că „adversarii politici“ mai mult mimează unele atacuri la Cârciumaru.

O altă afirmaţie interesantă a lui Cârciumaru este că, deşi se pregăteşte de retragere, va face o campanie exemplară pentru Mircea Geaonă la alegerile prezidenţiale. Adversarul său politic Dan Ilie Morega de la PNL spune că ştie din surse sigure, atât de la Bucureşti, cât şi de pe plan local, că Florin Cârciumaru va face campanie electorală pentru Traian Băsescu. Personal, nu exclud ca şeful pesediştilor gorjeni să fi făcut o astfel de promisiune undeva, cândva. Şi atunci apare din nou întrebarea: pe cine păcăleşte Cârciumaru? Rezultatele din noiembrie ne vor da un răspuns exact.

Personal, nu cred că Florin Cârciumaru s-a hotărât pe cine vrea să păcălească. Cel mai probabil, câte puţin pe fiecare, o strategie care îi este familiară şi care dă roade de ani buni încoace. Mai ţine cineva minte cum îi promitea Cârciumaru lui Mischie, în anul 2000, că dacă îl pune candidat la primărie va fi cuminte şi ascultător? A fost aşa exact până s-a terminat numărătoarea voturilor, apoi Cârciumaru şi-a îndreptat coloana vertebrală şi şi-a făcut mandatul de primar cum a considerat el că e bine, nu cum voia Mischie. Fostul baron de Gorj nici nu s-a prins decât mulţi ani mai târziu de păcăleala pe care şi-a luat-o de la protejatul său, care peste ani îl înlătura de la şefia partidului. Acum istoria se repetă, oameni făcuţi mari aleşi ai poporului pe popularitatea şi munca lui Cârciumaru îi vor acum scaunul. Călinoiu care crede că a ajuns pe calităţile lui preşedinte de Consiliu Judeţean, Surupăceanu care uită cine a scos sondaje din joben pentru ca el să poată candida la parlamentare, Ponta care a fost plimbat de mânuţă prin toate cartierele din Târgu Jiu şi exemplele pot continua.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: