Peptan: Voi intra în greva foamei. Directoratul CEO să-şi dea demisia

Sindicalistul Gheorghe Peptan este decis să meargă până în „pânzele albe” pentru a obține dreptatea după ce Complexul Energetic Oltenia a refuzat să pună în aplicare o hotărâre definitivă a Curții de Apel Craiova. Prin acest document, Peptan trebuie să fie reîncadrat în cadrul companiei energetice și să primească salariile pe aproape doi ani, de când a fost dat afară.

Peptan a mers, marți, cu „jalba în proțap” la Palatul Parlamentului și a obținut un răgaz, până săptămâna viitoare. El este decis să intre în greva foamei, dacă nu va fi luat în calcul. Liderul de sindicat Gheorghe Peptan nu a fost reangajat în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), așa cum a stabilit instanța, astfel că face tot felul de demersuri pentru ca actualii șefi din companie să fie dați afară. El s-a postat, marți dimineața, în fața Palatului Parlamentului și a amenințat că va intra în greva foamei. „Am încheiat un armistițiu până luni să le las posibilitatea să-și pregătească Guvernul, dar cei trei consilieri au primit revendicările mele. Au împărțit revendicările Ministerului Justiției, Energiei și Parchetului General. În funcție de ce se va întâmpla, eu voi intra în greva foamei. Sunt decis să intru în grevă, de luni, pentru ca tot Directoratul de la Complexul Energetic Oltenia să-și dea demisia”, a anunțat Gheorghe Peptan.

Sindicalistul a mai adăugat listei sale de revendicări și alte probleme pe care le întâmpină compania producătoare de energie, în opinia sa. Solicitările au ajuns pe masa celor responsabili și a primit promisiuni că vor fi analizate până la începutul săptămânii viitoare.  „Refuzul administrației să pună în aplicare o decizie definitivă a instanței. De asta se va ocupa, până luni, Ministrul Justiției și Procuratura Generală pentru abuz. Punctul doi - favorizarea făptuitorului va fi analizată tot de Ministrul Justiției și procurorul general. Despre retrocedările de la CEO se va ocupa, până luni, tot Ministrul Justiției. La punctul despre îngroparea Pandurilor, tot procurorul general se va ocupa, dar va face și Senatul României o analiză în acest sens. Am cerut o anchetă cu privire la disponibilizarea celor peste 100 de lideri de sindicat în 2015. Se va ocupa de acest lucru tot Procuratura și Ministrul Energiei. Și dezmembrarea vechilor entități, ale EMC-urilor, va fi analizată de viitorul ministru al Energiei”, a mai declarat Peptan.

În toată cariera sa de lider de sindicat la CEO, Peptan are, la activ, 41 de zile de greva foamei. Ultima dată a protestat împotriva deciziei de a fi mutat sediul companiei, de la Târgu Jiu, la Craiova.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: