Percheziții la Carrefour

Birourile Carrefour din Massy, la sud de Paris, au fost percheziționate săptămâna aceasta de autorități, ca parte a investigației privind practicile sale comerciale.

Anunțul vine după ce în ultimele săptămâni fermierii francezi și-au înmulțit protestele, solicitând noi ajutoare și reforme pentru a le atenua dificultățile. Fermierii francezi acuză și presiunile agresive privind prețurile din partea retailerilor. "Pentru Carrefour este extrem de importantă aplicarea actualelor reglementări și dacă s-au făcut greșeli, compania va adopta măsurile necesare", se arată în comunicatul retailerului francez.

Într-o declarație comună publicată vineri, ministrul Agriculturii, Stephane Le Foll, și cel al Economiei, Emmanuel Macron, au avertizat industria alimentară și retailerii să nu ceară fermierilor prețuri mai scăzute și au reamintit că firmele la care se descoperă practici comerciale abuzive pot fi amendate cu până la 5% din venituri.

Carrefour a cerut furnizorilor să accepte prețuri mai scăzute, ca o precondiție pentru începerea negocierilor, iar ministrul Economiei a avertizat că aceste practici ar putea fi sancționate în instanță, susține publicația franceză Le Figaro.

Acțiunile Carrefour, grup prezent și în România, au scăzut săptămâna trecută cu 7%, iar în ultimele trei luni au înregistrat un declin de 24%.

Vizualizări: 1,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: