Percheziții la Drăguțești. Surse: Este vizat un ales local

Polițiștii gorjeni fac luni două percheziții domiciliare în comuna Drăguțești, într-un dosar de furt. Potrivit unor surse locale, este vorba de dosarul care vizează dispariția pieselor de pe două ambulanțe donate acum câțiva ani primăriei, din care au rămas doar carcasele.

Primarul Dumitru Popescu este cel care a spus presei, în luna februarie a acestui an, că piesele din ambulanțe au dispărut. “Sunt două salvări care au fost donate primăriei acum câțiva ani buni. Eu le aveam parcate lângă sala de sport, puse una lângă alta. Fiind la biserică la Cârbești, mă plângeam oamenilor că mi-au furat motoarele cu cutiile de viteză cu tot, volan, roți. Au lăsat doar caroseria goală. Mi-a spus un om că lucrurile de la primărie nu mi-au fost furate, că le-a încărcat el la un consilier care i-a spus că i le-a vândut lui primăria. Și omul a spus că i le-a încărcat cu tractorul și i le-a dus lui. Eu i-am spus că noi nu am făcut așa ceva, nu am făcut licitație, nu avem voie să vindem”, a explicat primarul Ion Popescu.

Consilierul suspectat că a făcut asta era Ion Bârsanu, care ar fi vizat de percheziții, dar care la vremea respectivă nega orice implicare. “V-a spus cineva că eu am furat motoare, de ce m-ați sunat pe mine? Dacă mă va acuza cineva, mă va chema procuratura, mă vor chema organele competente. Nu știu de ce m-ați sunat, cine v-a spus numele meu?”, a spus Bârsanu în februarie. (A.M.) 

update: Comunicatul IPJ Gorj

Astăzi, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au descins la o locație de pe raza localității Drăguțești, fiind vizată o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 59 de ani, din localitate, ocazie cu care au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor două motoare având cutiile de viteze aferente şi mai multe componente şi subansamble auto, despre care există suspiciunea rezonabilă ca provin din săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul ca bunurile ar fi fost sustrase în perioada septembrie - octombrie 2017, de la două autospeciale inscripţionate cu textul ,,Ambulance”, aflate în curtea Primăriei Comunei Drăguţeşti.

Bunurile ridicate cu ocazia percheziţiei au fost predate Primăriei Comunei Drăguţeşti, până la finalizarea cercetărilor, prejudiciul ridicându-se la peste 200.000 lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmând ca după administrarea materialului probator să fie propuse măsuri legale.

Vizualizări: 2,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: