Protest la termocentrala Mintia. "Vrem să continuăm activitatea"

Peste 250 de energeticieni de la termocentrala Mintia au participat luni seara la un miting organizat în Piaţa Victoriei din Deva, solicitând continuarea activităţii la acest producător de energie electrică pe cărbune, dar şi mai multă transparenţă în luarea deciziilor care ţin de viitorul termocentralei.

"Încercăm să tragem un semnal de alarmă mult mai puternic decât cele de până acum, în speranţa că guvernanţii se vor întoarce cu faţa spre judeţul Hunedoara şi vor legifera în interesul nostru. Sperăm să salvăm acest producător de energie electrică, pentru că mai are multe de spus pe piaţa energiei din România", a declarat preşedintele Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, există riscul ca termocentrala să ajungă la fier vechi, în condiţiile în care pe amplasamentul acesteia va fi construită o centrală care va produce energie electrică pe gaz metan. În opinia sa, termocentrala ar putea fi salvată de la închidere, dacă s-ar aplica în mod corect directivele europene.

Liderul sindical a mai spus că i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care solicită un mesaj al Guvernului faţă de angajaţii termocentralei şi a cerut ca deciziile referitoare la aceasta să fie discutate şi cu sindicatele.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: