Performanţă! A primit de trei ori certificatul de şcoală europeană

Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu se poate mândri cu cele mai multe proiecte europene. Instituția de învățământ a obținut, recent, cel de-al treilea certificat de „școală europeană”. Aproape toate sălile de clasă sunt dotate la standarde europene de care nu dispun toate școlile din Italia, spre exemplu.

Directorul instituției de învățământ, Aurel Popescu, a explicat că toate clasele au dotările unei școli cu adevărat europene: „Absolut toate sălile de clasă au aer condiționat, video-proiector și laptop. Sălile de clase au imprimante, xerox-uri, tablă inteligentă. Suntem aproape de standarde europene sau chiar peste. Am văzut școli din Italia ori din alte țări din Europa care nu aveau dotările pe care le avem noi”.

În plus, unitatea de învăţământ a accesat o serie de proiecte europene, fapt ce o clasează în topul școlilor din Gorj. Aproape în fiecare an, elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” merg în schimburi de experiență peste hotare pentru a vedea cum este condusă o școală, cum se predă și ce dotări au alte unități de învățământ. „De zece ani, am avut nouă proiecte Comenius, Erasmus POSDRU sau PHARE. Au fost proiecte care ne-au dat experiență în domeniu. În acest an, noi am fost pe locul patru pe țară, între gimnazii. Am obținut cel de-al treilea certificat de școală europeană. M-am simțit mândru că suntem între cele peste 60 de școli din țară care au obținut acest certificat”, a mai declarat directorul școlii.

Galerie foto




Vizualizări: 10,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: