Performanţă uriaşă la minibaschet a fetelor de la CNTV

Elevele Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care fac parte din echipa de minibaschet, au avut un parcurs extraordinar la Campionatul Naţional ce s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, la Mangalia. Fetele au reușit să se claseze în primele 8 echipe la nivel naţional.

Echipa de minibaschet a CNTV este formată din 12 eleve: Ștefania Ardeleanu, Teodora Ţârcă, Casiana Spineanu, Carla Surcel, Alexia Moșteanu, Diana Șocu, Ana Encescu, Bianca Bădescu, Teodora Calotă, Teodora Stoica, Yanisia Pavel și Ștefania Buzu. Echipa antrenată de Laurenţiu Răuţ și Bogdan Rădulea a avut o prestaţie surprinzătoare la Campionatul Naţional de minibaschet, competiţie organizată de Federaţia Română de Baschet, care s-a desfășurat la Mangalia. Prima înfrângere a fetelor a fost după șase victorii consecutive. „Suntem clasaţi în primele opt echipe din ţară. 64 de echipe au fost înscrise la acest campionat. Jucăm pentru locurile V-VIII. Am participat și anul trecut. Atunci ne-am clasat pe locul al 19-lea. Se vede progresul faţă de anul trecut, fetele au urcat mult mai mult. E o performanţă, noi nu avem tradiţie în Târgu Jiu la baschet fete. Este cea mai bună performanţă a unei echipe de fete din judeţul Gorj de până acum. Să ajungi în primele opt echipe din ţară, este o performanţă mare”, a declarat antrenorul Bogdan Rădulea.

Meciuri de pregătire cu băieţii

Fetele, deși formează o echipă a unei școli, au reușit la Mangalia să învingă sportive ale unor cluburi de profil renumite. „S-a jucat intens, două meciuri pe zi, pe căldura asta. Noi nu avem, ca alte cluburi, multe antrenamente săptămânal. Noi am făcut unul pe săptămână și din lipsa echipelor de fete în zonă, noi am jucat până acum meciuri de pregătire numai cu băieţi”, a mai spus antrenorul echipei de minibaschet fete a CNTV.

Galerie foto


Vizualizări: 4,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: